Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Montenegro Creative Forum: A step forward“ 8. i 9. oktobra u Podgorici

| Postavio/la: Jelena Ćetković

"Montenegro Creative Forum: A step forward“ 8. i 9. oktobra u Podgorici

Nacionalna konferencija „Montenegro Creative Forum: A step forward“ biće održana osmog i devetog oktobra u Podgorici, uz učešće brojnih renomiranih umjetnika iz zemlje i inostranstva, saopšteno je iz Ministarstva kulture. 

"Tokom konferencije, u tematskim sesijama i panel diskusijama, uz ostale, učestvovaće šef produkcije u „Northern Ireland Screen“ Andrew Reid, koji je učestvovao u produkciji serije „Game of Thrones“ u Sjevernoj Irskoj, te u brojnim projektima HBO. Uz njega, tokom konferencije govoriće i naš muzičar Miloš Karadaglić, glumac Stefan Kapičić, direktor „Exit“ festivala Dušan Kovačević, umjetnica Katarina Tomašević Crawford i brojni drugi gosti", navedeno je u saopštenju.  

Otvaranje konferencije, koja će biti održana u velikoj dvorani budućeg Muzičkog centra Crne Gore (bivši Dom vojske), zakazano je za utorak, osmi oktobar, kada će se obratiti predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

 Tokom konferencije, biće upriličeno devet tematskih izlaganja, te pet panel diskusija – „Nova vizija kulturnih politika u Crnoj Gori“, „Muzika kao pokretač ekonomije“, „Film u Crnoj Gori i van nje“, „Između kreativnosti i preduzetništva“ i „Umjetnost izražavanja“.

Nacionalnu konferenciju „Montenegro Creative Forum: A step forward“ organizovaće Ministarstvo kulture i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, u saradnji sa British Councilom.

Konferenciji mogu prisustvovati svi zainteresovani posjetioci koji ispune aplikacionu formu na zvaničnom sajtu konferencije (www.mcf.co.me).

 

Ostavi komentar

0/300