10 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zatvoren deveti festival "Otvoreni dani nauke"

Kultura

Comments 0

Zatvoren deveti festival "Otvoreni dani nauke"

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Dvorar Petrovića na Kruševcu je danas je u 14 sati zatvorio svoja vrata, čime je označen kraj devetog po redu festivala Otvoreni dani nauke, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Kako su kazali, Od 1-5. oktobra posjetioci su imali prilike da uživaju u brojnim postavkama kako u parku Dvorca tako i u samom Dvorcu gdje je bila izložba „Bio kosmos, tehnologija i umjetnost“. Osim ova dva mjesta, program je bio realizovan i na više lokcija u Podgorici, ali i u drugim gradovima širom Crne Gore.

"Ponosni smo na činjenicu da je značaj festivala prepoznat kako od crnogorskog društva tako i od kompanija, ali i međunarodnih institucija koje su bile dio ovog događaja. Jednom godišnje omogućili smo svim ljubiteljima nauke da posjete mjesto na kojem će im ova oblast biti prezentovana na najbolji mogući način, uz mnoštvo prezentacija, radionica i interaktivnih predavanja.

Od velikog je značaja, za našu zajednicu, što su osnovne i srednje škole prepoznale kvalitet ovog događaja, i u organizovanim grupama dolazile da posjete naš festival i uzmu učešća u njemu.

Imali su prilike da se bolje upoznaju sa programiranjem, satelitskim radio komuniciranjem, da naprave igrice, da štampaju pomoću 3D štampača, da saznaju koje su to nove metode za liječenje najopakijih bolesti, da vrše eksperimente iz fizike, hemije, biologije, da saznaju šta se to sve nalazi na nebu, naučili su kako se pravilno demontira vozilo u reciklažnom centru, ali su imali priliku i da uživaju u izložbama. Sasvim smo sigurni da smo ispunili njihova očekivanja", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je današnji dan je ostao u znaku šahovskog meča između Srbije i Crne Gore, koji se odvijao na Elektrotehničkom fakultetu.

Sam događaj je otvorila Đurđina Bulatović direktorica festivala, a program „Šah- logističko razmišljanje“ realizovao je šahovski klub „Dijagonale“.

Posjetioci programa su imali priliku da se bolje upoznaju sa pravilima ove igre, ali i da saznaju na koji način se razvija usavršavanje šaha pomoću modernih tehnologija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR