9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kazalište Marina Držića u CNP-u

Kultura

Comments 0

Kazalište Marina Držića u CNP-u

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Kazalište Marina Držića iz Dubrovnika gostovaće u Crnogorskom narodnom pozorištu 27. novembra, što će označiti i početak saradnje dva teatra nakon više decenija.

Predstava „Alkestida“ za koju je, prema Euripidu, tekst pisala Lida Kaštelan, a režirala Livija Pandur biće izvedena u srijedu 27. novembra u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

Scenograf je Sven Jonke (NUMEN), kostimografkinja Danica Dedijer, muziku su komponovali Boris Benko i Primož Hladnik (SILENCE), dizajnerka svjetla je Vesna Kolarec, asistentkinja scenografa Irena Kraljić, asistentkinja rediteljke Mateja Kokol a asistentkinja kostimografkinje Andrea Marić .

U predstavi igraju: Katarina Stegnar, Igor Kovač, Zdeslav Čotić, Glorija Šoletić, Mirej Stanić, Nika Lasić, Vini Jurčić, Hrvoje Sebastijan i Bojan Neribaka.

Euripidova Alkestida, prikazana u Ateni 438. p.n.e., je najstarije sačuvano djelo antičkog tragičara koji svojim dramama direktno korespondira s našim vremenom.

Alkestida je možda njegova najzagonetnija drama, uvijek iznova otvorena različitim interpretacijama, pa tako i ovoj verziji Lade Kaštelan - verziji koja njenu tajnu osluškuje i prosljeđuje, ne pokušavajući da je riješi.

Susret sa sopstvenom smrtnošću i gubitkom je u korijenu ljudskog postojanja, granična situacija u kojoj se preispituje sve što jesmo ili nismo i u kojoj se testiraju granice ljubavi.

Crnogorsko narodno pozorište gostovaće u Dubrovniku 22. decembra.

Na sceni kazališta Marina Držića biće izvedena predstava “Ekvinocijo” koju je po tekstu Iva Vojnovića režirao Ivica Kunčević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR