Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Kulturni centar još jednom pokazao da Kotor ima vjernu publiku"

| Postavio/la: Marija Mitrović

"Kulturni centar još jednom pokazao da Kotor ima vjernu publiku"

Predstava "Balava" odigrana je u Kotoru, u Velikoj sali kotorskog Kulturnog centra.

U predstavi čiju režiju potpisuje Andrej Nosov uloge tumače dive jugoslovenske pozorišne scene Mirjana Karanović i Jasna Đuričić, kao i mlade, izvanredne glumice Isidora Simijonović i Jovana Belović, saopšteno je iz Kulturnog centra.

"Predstava se bavi  porodicom koju čine četiri  žene: Balava, njena sestra, majka i tetka i oslikava narušene  odnose u kojima nedostaje stub porodice – muška figura.

Odlazak je sastavni dio života. Odlazimo od kuće, odlazimo jedni od drugih i na kraju odlazimo u vječnost...

“Balava“ je komad koji preispituje jaz među generacijama kao i  ulogu majke - da li je ona ta koja bodri i daje vjetar u leđa, ili  čvrstim zagrljajem ne dozvoljava djetetu da ode.

Roditelji svakako žele dobro svojoj djeci, ali u prevelikoj brizi  i ličnim razočarenjima sputavaju ih da odu, strahujući da ne dožive istu sudbinu.

Balava ostaje u drugom stanju, ali gubi dijete što otvara novi krug patnje i produbljuje  porodični ponor među generacijama.

Ovom predstavom kotorski Kulturni centar još jednom je pokazao da Kotor ima vjernu publiku, ljubitelje pozorišta kojoj je trebalo pokloniti pažnju, ponuditi kvalitetnu predstavu i ponovo ih vratiti u  naš dom, koji je svoju jesenju pozorišnu sezonu počeo u renoviranoj sali", navedeno je u saopštenju.

 

 

 

Ostavi komentar

0/300