Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Irac" proglašen najboljim filmom u 2019.

| Postavio/la: Ana Ašanin

"Irac" proglašen najboljim filmom u 2019.

Američki Nacionalni odbor za reviziju (National Board of Review) proglasio je ostvarenje “Irac” (The Irishman), krimi dramu Martina Skorsezea, najboljim filmom 2019. i time mu dao prednost u trci za Oskara.

Prošle godine je film “Zelena knjiga” (Green Book) dobio istu nagradu, a potom i Oskara, pa se pretenduje da će se ista situacija desiti i ove godine.

“Oduševljeni smo što smo nagradili Irca”, izjavila je Eni Šulhof, predsjednica Nacionalnog odbora za reviziju i dodala:

“Ovo Skorsezeovo remek-djelo je bogato, dirljivo, prelijepo, epsko ostvarenje koje predstavlja ono najbolje što kinematografija može iznjedriti”.

Film je dobio nagradu i za najbolji prilagođeni scenario, ali Skorseze nije dobio za režiju, jer je to priznanje pripalo Kventinu Tarantinu za “Bilo jednom u Holivudu”.

Najboljim glavnim glumcem proglašen je Adam Sendler u filmu Uncut Gems, a glumicom Rene Zelveger za film “Džudi”.

Nagrada za najbolju sporednu mušku i žensku ulogu pripala je Bredu Pitu za “Bilo jednom u Holivudu” i Keti Bejts za “Ričard Džul”.

Najbolji strani film je “Parazit”, a animirani “Kako da desirate svog zmaja 3”.

Prema izboru Američkog Nacionalnog odbora za reviziju, najbolji filmovi 2019. su: 1917, Dolemit Is My Name, Ford Ferrari, Jojo Rabbit, Knives Out, Marriage Story, One Upon a Time in Hollywood, Richard Jewell, Uncut Gems i Waves.

Ostavi komentar

0/300