Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Obnova kuće Iva Andrića biće završena do proljeća

| Postavio/la: Ana Ašanin | Izvor: pobjeda.me

Obnova kuće Iva Andrića biće završena do proljeća Foto: Radio Jadran

Kuća nobelovca Iva Andrića na Toploj će do početka ljeta biti u potpunosti uređena i funkcionalna, kazao je direktor Agencije za izgradnju i razvoj Boro Lučić.

Kako je pojasnio, nastavljeno je izvođenje grubih građevinskih radova, do kraja februara će biti završeni svi radovi u unutrašnjosti kuće, a do kraja marta i radovi u dvorištu.

Nadamo se da ćemo do kraja aprila imati kompletno završen cijeli projekat, gdje ćemo paralelno sa građevinskim radovima naručivati i sve sadnice, kojih ima preko 50, a koje su svojevremeno bile posađene u vrtu. Vratićemo botaničku baštu u prvobitno stanje, kakvo je nekada bilo kada je Ivo Andrić napravio kuću - kazao je Lučić.

On je naglasio da će kuća biti uređena i spremna za funkcionisanje do početka ljetnje sezone, pa će početi sa planiranjem kulturnih dešavanja.

 Kuća će ponovo zasijati i biti respektabilan objekat na ponos gradu i čuvenom piscu - kazao je Lučić.

On je istakao da će za desetak dana početi i radovi na popločavanju cijelog dvorišta kamenom, nakon čega će uslijediti i završetak radova na ogradi. U kući će biti uređeni toaleti i ofarbana stolarija, postavljen novi parket, a uskoro će početi i nabavka enterijera.

Lučić ističe da će nakon adaptacije kuća Iva Andrića postati kulturni centar koji će okupljati slikare, muzičare, književnike, goste i sve Novljane

Ostavi komentar

0/300