Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Narodni muzej i Fakultet likovnih umjetnosti potpisali Memorandum o saradnji

| Postavio/la: Ana Ašanin

Narodni muzej i Fakultet likovnih umjetnosti potpisali Memorandum o saradnji

Direktorica Narodnog muzeja Crne Gore Anastazija Miranović i dekan Fakulteta likovnih umjetnosti Ratko Odalović potpisali su juče na Cetinju Memorandum o saradnji između te dvije institucije.

 Miranović je uručila Fakultetu vrijednu donaciju, umjetničke knjige i monografije u izdanju Narodnog muzeja.

"Pričinjava mi zadovoljstvo što je uspostavljena i formalna saradnja naše dvije institucije, potpisivanjem datog Memoranduma. I do sada su Muzej i Fakultet sarađivali i nadam se da će se ta saradnja unaprijediti na mnogim poljima, projektima koji će biti na dobrobit naše likovne kulture i umjetnosti, kroz razne edukativne programe, izložbe, izdavačku djelatnost" - kazala je direktorica Narodnog muzeja Anastazija Miranović naglasivši da će, već u 2020. realizovati niz zajedničkih projekata, koji će biti na fonu kvalitetne saradnje dvije institucije.

Kako se navodi u saopštenju dekan FLU Ratko Odalović kazao je da mu je drago što je uspostavljena i zvanična saradnja između Narodnog muzeja i Fakulteta likovnih umjetnosti i da su već razgovarali o zajedničkim projektima koji bi se mogli realizovati u skorije vrijeme.

Ostavi komentar

0/300