21 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

21° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zlatni globus: Ovo su najbolji glumci, reditelji, filmovi i TV ostvarenja

Izvor: Foto: EPA

Kultura

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Zlatni globus: Ovo su najbolji glumci, reditelji, filmovi i TV ostvarenja

Izvor: Independent/lBic.rs

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Sezona nagrada je zvanično stigla, sinoć su proglašeni dobitnici Zlatnih globusa za 2020. i dok su mnogi očekivali pojedina imena i naslove koji su odnijeli pobjedu, druga su donekle stigla kao iznenađenje.

Od Kventina Tarantina do Fibi Valer-Bridž, u Holivudu su se okupile brojne slavne ličnosti na ceremoniji koja je izdvojila najznačajnije glumce, reditelje, filmove i TV ostvarenja u minuloj godini.

Što se tiče filmova, u kategoriji najbolje drame pobjedu je odnio "1917", a u konkurenciji su bili i hvaljeni "Ajrišmen" (The Irishman), pa i djelo koje je od kada je ugledalo svjetlost prigrabilo pohvale kako gledalaca, tako i vrsnih kritičara - "Džoker" (Joker), kao i "Meridž stori" (Marriage Story) i "Dvije pape" (The two popes).

Titulu najbolje glumice u istoimenoj kategoriji ponijela je Rene Zalvinger za ulogu Džudi, a za nagradu su se borile i Sintija Erivo, Skarlet Johanson, Serše Ronan i Šarliz Teron.

Istovremeno, za najboljeg glumca u drami izabran je Hoakin Finiks čiji je performans u "Džokeru" sve ostavio bez daha. Valja pomenuti da su nominovani bili i Kristijan Bejl, Antonio Banderas, Adam Drajver i Džonatan Prajs.

Što se tiče filmskog ostvarenja u kategoriji mjuzikla ili komedije, pobjedu je odnio "Jednom davno u Holivudu" (Once upon a time in Hollywood). Titulu najbolje glumice u istoj kategoriji dobila je Avkafina, a glumca Taron Egerton.

Za najbolju sporednu glumicu izabrana je Laura Dern, dok je Bred Pit izabran u istoimenoj kategoriji za muškarce. Za najboljeg režisera proglašen je Sam Mendes koji je i zaslužan za najbolju dramu - "1917".

Titulu najboljeg filmskog ostvarenja na jeziku koji nije engleski odnio je "Parazit" (Parasite), a zvanično najbolji animirani film "Izgubljena karika" (Missing Link). Scenario koji je odnio pobjedu je napisao Kventin Tarantino za "Jednom davno u Holivudu" (Once upon a time in Hollywood).

Nagrade su dobili i Hildur Gunadotir za muziku koja je pratila film "Džoker" (Joker), pesma "Voljeću sebe ponovo" (I'm Gonna Love Me Again) iz "Roketmena" (Rocketman) - Elton Džon, Berni Topin.

Što se tiče serija, za najbolju dramu odabrana je "Nasljedstvo" (Succession), glumicu Olicija Kolman za "Krunu" (The Crown), a glumca Brajan Koks iz pomenute drame koja je ponijela nagradu. U pogledu mjuzikla ili komedije, za najbolju seriju izglasana je "Vreća buva" (Fleabag), glumicu Fibi Voler-Bridž za ulogu u toj seriji, a za najboljeg glumca u toj kategoriji proglašen je Rami Jusef za performans u "Rami".

Za najbolju mini-seriju ili TV film izabran je "Černobilj" (Chernobyl), a za najbolju glumu u toj kategoriji nagrađeni su Mišel Vilijams (Fosse/Verdon) i Rasel Krou (The Loudest Voice). Što se tiče najbolje sporedne uloge, nagrade su ponijeli Patrisija Arket (The Act) i Stelan Skarsgord (Chernobyl), piše "Indepentent".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR