7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Podgorici danas počinje manifestacija Del(T)Art

Kultura

Comments 0

U Podgorici danas počinje manifestacija Del(T)Art

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Del(T)Art- umjetnički pokret, čija je svrha da stvaralaštvo crnogorskih slikara, grafičara i vajara približi građanima i uključi ih u svakodnevicu, biće predstavljen u šoping-molu Delta Sitija od danas do 31. januara.

Cilj je podizanje svijesti o značaju kulture kako kod pojedinaca tako i u društvu.

Kako se navodi u saopštenju, Del(T)Art će biti pozicioniran u centralnom prizemnom dijelu šoping mola, gdje će biti izloženi radovi manjih i srednjih dimenzija, pristupačnih i u finansijskom smislu, prigodnih za poklone svih namjena.

Del(T)Art nastao je iz manifestacije Bazar Art, koja je održana prošle godine u Podgorici, a iz nje je proizašao i nedavno završeni Pazart na glavnom gradskom trgu.

Svoje radove izložiće autori Milena Živković, Katarina Švabić, Miloš Radunović, Zorica Lakić, Irena Vuković, Katarina Laković, Darko Vučković, Kana Novak, Jelena Papović, Ivana Babić, Danijela Drakulović, Milijana Vujović, Gordana Šćepanović, Marica Kuznjecov-Boljević, Milica Kažić, Violeta Perunović i drugi.

"Del(T)Art je jedinstveni presjek crnogorskog stvaralaštva mlade i srednje generacije umjetnika, raskošnog izraza i stila, vječitog spoja savremenih obrisa i korijena od kojih su i sami stvaraoci potekli", navedeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR