17 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Manifestacija kamernih dramskih ostvarenja ''Makado'' od 27. do 31. januara

Kultura

Comments 0

Manifestacija kamernih dramskih ostvarenja ''Makado'' od 27. do 31. januara

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Peto jubilarno izdanje Manifestacije kamernih dramskih ostvarenja – MAKADO posvećeno obilježavanju 55 godina KIC-a ‘’Budo Tomović’’, a kao i svih prethodnih godina predstaviće aktuelne kamerne dramske forme od 27. do 31.januara.

Kako se navodi u saopštenju, premijerno na scenama KIC-a gostovaće pet domaćih i regionalnih ansambala, a to je i jedna od prepoznatljivih programskih konstanti manifestacije.

Publika će biti u prilici ekskluzivno pogleda žanrovski raznovrsne predstave koje će svojom tematikom, glumačkom postavom i formom ispuniti očekivanja.

Rimejk popularne predstave Centra za kulturu iz Tivta “Bokeški D-mol” koja preispituje pitanja izbora i slobode pojedinca u turbulentnim vremenima, kao i kulturološke i etičke paralele Boke Kotorske otovriće manifestaciju u ponedjeljak, 27.jnuara, u Velikoj sali, u 20 sati. Tekst za ovu predstavu potpisuje Stevan Koprivica, a režiju Milan Karadžić.

Autorski projekat poznate glumice Mie Begović “Sve što sam prešutjela” koji govori o umjetnici, preduzetnici, majci, sestri, ženi koja priča svoj život na sceni kao osoba „izvan scene“ obilježiće drugi dan manifestacije, a svojim kabareom “Halo Beograd” 29. januara predstaviće se i slavna glumica Rada Đuričin koja je po tekstovima Moma Kapora kreirala scenario. Predstava otkriva vječitu tajnu beogradskog duha, magije i privlačnosti.

Kultna predstava “Ne igraj na Engleze” nastala u produkciji Nevladine organizacije “Korifej” iz Kolašina biće izvedena 30.januara. Predstavu po tekstu Vladimira Đurđevića i u režiji Zorana Rakočevića izvode Omar Bajramspahić, Vule Marković i Pavle Popović.

U pitanju je komedija, koja dramsku zbilju drži u nemogućnosti trojice nekada najboljih drugova da se otrgnu pošasti kladionice. Njihovi životi su protraćeni, kladionica je od njih napravila ljude iskidane svojim niskim strastima, koji se međusobno varaju i podmeću.

Sa predstavom “Kapital” Kraljevskog pozorišta Zetski dom biće završeno ovogodišnje izdanje manifestacije koju je po istoimenom djelu Karla Marksa režirao Andraš Urban. U predstavi igraju: Jelena Laban, Jelena Šestović, Stevan Vuković i Pavle Prelević.

“Mi smo krenuli od “Kapitala” sa izrazitim ciljem da pojasnimo određene termine i pojmove, da ne govorimo više u vazduh, već da nam bude jasno o čemu govorimo, da odredimo taj prostor, koji bi nazvali nekim našim životima u savremenom svijetu. Čovjek se bavi preispitivanjem, ne lokalno, već u vremenu u kom postojimo. Stvarnost je samo inspiracija”, rekao je Andraš Urban.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR