Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Manifestacija kamernih dramskih ostvarenja ''Makado'' od 27. do 31. januara

| Postavio/la: Ana Ašanin

Manifestacija kamernih dramskih ostvarenja ''Makado'' od 27. do 31. januara

Peto jubilarno izdanje Manifestacije kamernih dramskih ostvarenja – MAKADO posvećeno obilježavanju 55 godina KIC-a ‘’Budo Tomović’’, a kao i svih prethodnih godina predstaviće aktuelne kamerne dramske forme od 27. do 31.januara.

Kako se navodi u saopštenju, premijerno na scenama KIC-a gostovaće pet domaćih i regionalnih ansambala, a to je i jedna od prepoznatljivih programskih konstanti manifestacije.

Publika će biti u prilici ekskluzivno pogleda žanrovski raznovrsne predstave koje će svojom tematikom, glumačkom postavom i formom ispuniti očekivanja.

Rimejk popularne predstave Centra za kulturu iz Tivta “Bokeški D-mol” koja preispituje pitanja izbora i slobode pojedinca u turbulentnim vremenima, kao i kulturološke i etičke paralele Boke Kotorske otovriće manifestaciju u ponedjeljak, 27.jnuara, u Velikoj sali, u 20 sati. Tekst za ovu predstavu potpisuje Stevan Koprivica, a režiju Milan Karadžić.

Autorski projekat poznate glumice Mie Begović “Sve što sam prešutjela” koji govori o umjetnici, preduzetnici, majci, sestri, ženi koja priča svoj život na sceni kao osoba „izvan scene“ obilježiće drugi dan manifestacije, a svojim kabareom “Halo Beograd” 29. januara predstaviće se i slavna glumica Rada Đuričin koja je po tekstovima Moma Kapora kreirala scenario. Predstava otkriva vječitu tajnu beogradskog duha, magije i privlačnosti.

Kultna predstava “Ne igraj na Engleze” nastala u produkciji Nevladine organizacije “Korifej” iz Kolašina biće izvedena 30.januara. Predstavu po tekstu Vladimira Đurđevića i u režiji Zorana Rakočevića izvode Omar Bajramspahić, Vule Marković i Pavle Popović.

U pitanju je komedija, koja dramsku zbilju drži u nemogućnosti trojice nekada najboljih drugova da se otrgnu pošasti kladionice. Njihovi životi su protraćeni, kladionica je od njih napravila ljude iskidane svojim niskim strastima, koji se međusobno varaju i podmeću.

Sa predstavom “Kapital” Kraljevskog pozorišta Zetski dom biće završeno ovogodišnje izdanje manifestacije koju je po istoimenom djelu Karla Marksa režirao Andraš Urban. U predstavi igraju: Jelena Laban, Jelena Šestović, Stevan Vuković i Pavle Prelević.

“Mi smo krenuli od “Kapitala” sa izrazitim ciljem da pojasnimo određene termine i pojmove, da ne govorimo više u vazduh, već da nam bude jasno o čemu govorimo, da odredimo taj prostor, koji bi nazvali nekim našim životima u savremenom svijetu. Čovjek se bavi preispitivanjem, ne lokalno, već u vremenu u kom postojimo. Stvarnost je samo inspiracija”, rekao je Andraš Urban.

Ostavi komentar

0/300