19 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
''KotorArt'' talenti u Santa Barbari

Kultura

Comments 0

''KotorArt'' talenti u Santa Barbari

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

KotorArt Talenti, Andrija Jovović (klavir) i Nastasja Vojinović (violina) održaće koncert u Santa Barbari (Kalifornija) na čuvenoj Music Academy of the West.

Koncert je planiran za petak, 31. januar u 19h u Weinman sali, a na koncertu će učestvovati i Sara Bashore (viola i violina) i Katrina Agate (violončelo), izuzetne mlade umjetnice iz Santa Barbare, koje su već boravile u Kotoru i na festivalu KotorArt imale zapažene nastupe.

Koncert, ali i ovako sjajna prilika za mlade muzičare iz Crne Gore, nastao je kao inicijativa Festivala KotorArt i odbora pobratimljenih gradova Kotora i Santa Barbare, na čelu sa g. Džordž Lilijem /George Lilly/, predsjednikom odbora.

Kako se navodi u saopštenju, na dan koncerta, mladi umjetnici održaće uvodno predavanje i mini koncert na UCSB (University of California Santa Barbara) gdje će publici pričati o svom iskustvu na Festivalu KotorArt.

Da podsjetimo, svi mladi umjetnici, kako iz Crne Gore tako i iz Kalifornije, su gostovali na festivalu tokom 2018. i 2019. i u okviru platforme KotorArt, koji su se predsatavili festivalskoj publici na nekoliko koncerata.

Festival KotorArt vrijedno radi i na razvijanju partnerskih odnosa upavo sa kalifornijskim univerzitetom u Santa Barbari.

Da podsjetimo, Isak Adižes, svjetski stručnjak u oblasti menadžementa i liderstva, održao je predavanje na temu „Tajne uspjeha: moderne kompanije i liderstvo“ na festivalu 2019. 

Pored umjenika, razvila se i saradnja na drugim poljima između dva grada: mladi vaterpolisti iz Santa Barbare su boravili u Kotoru gdje su vrijedno radili i sticali neophodno iskustvo za dalji napredak dok su mladi kuvari iz JU „Resursni centar za sluh i govor Dr Peruta Ivanović“ iz Kotora, boravili u kaliforniji gdje su uz pomoć sjajnih šefova kuhinje, sticali vještine koje su nekima promjenile život.

Projekti predstavljaju izuzetan i odnos za primjer dva pobratimljena grada, saopštili sui z P.R službe Kotor Arta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR