11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U februaru i martu oko 50 raznovrsnih programa u KIC-u

Kultura

Comments 0

U februaru i martu oko 50 raznovrsnih programa u KIC-u

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Intezivnu i uspješnu misiju afirmacije umjetnosti i kulture koja traje već 55 godina, KIC nastavlja i u ovoj godini jubileja.

Za februar i mart pripremljeno je 50 programa na svim scenama KIC-a: 22 koncerta različitih žanrova, 10 književnih večeri, 12 filmova, 3 izložbe i 2 predstave, navodi se u saopštenju-

Muzički program KIC-a biće u znaku gostovanja aktuelnih muzičkih umjetnika i ansambala.

Pjesme sa novog albuma, ali i dobro poznate hitove izvodiće prvi put na sceni KIC-a 6. februara regionalno popularni beogradski Del Arno Band.

Jedna od gošći biće poznata beogradska džez umjetnica Jelena Jovović koja će 13. februara predstaviti svoj prvi autorski album "Heartbeat" uz podršku: Vasila Hadžimanova, klavir/klavijature, Milana Nikolića, kontrabas, Vladimira Kostadinovića, bubnjevi, Strahinje Banovića, truba, Maje Klisinski, perkusije i prateći glas i Srđana Markovića, prateći glas.

Šesto izdanje Festivala savremene klavirske muzike “Forte Piano” 26. i 27. februara biće posvećeno savremenoj muzici pisanoj za klavir, a u okviru KIC-ovog prepoznatljivog ciklusa „Mladi i muzika“ 10. februara predstaviće crnogorsku flautistkinju Petra Lekić, studentkinju II godine Muzičke akademije u Beču.

Orkestar sa stogodišnjom tradicijom - Mjesna muzika Đenović 7. februara prirediće koncert, a na repertoaru će biti: rock and roll, evergreen, klasična i filmska muzika.

KIC će biti domaćin 1. februara i petog internacionalnog festivala klapa “A cappela Montenegro”, a svoj prvi solistički koncert u Podgorici 3. februara održaće crnogorska harfistkinja Milica Kankaraš.

U pratnji orkestra Tamira Talovića 28. februara nastupiće interpretator crnogorske muzike Nezo Haverić.

U okviru informativno - edukativnog programa KIC obilježava pet godina izuzetno uspješnog postojanja i rada Foruma mladih pisaca KIC-a koji pripremaju poetsko - muzički performans “Prekid, smetnje, test” 17. Februara.

Serijal razgovora „Seksualnost - tabu ili ne“ na programu je 21. februara, a prva tema je društvena uslovljenost moći odnosno nemoći žena i promišljanja o tome iz muškog i ženskog ugla.

Humanista Aldin Čenan iz Sarajeva, osnivač udruženja “Liberty - Budimo slobodni” 4. februara biće premijerno KIC-ov gost i razgovarati za zaintersovanima. U saradnji sa Amabasadom Slovenije i društvom “Vida Matijan” 20. februara proslaviće Prešernov dan.

Filmski program KIC-a poznate ekranizovane pozorišne komade od 5. do 7. februara prikazaće u okviru petog izdanja revije “Pozoriše na filmu”, a tradicionalno u čast “Dana zaljubljenih” od 18. do 21. februara prirediće i reviju “Ljubav na filmu”.

Podgorička premijera crno - bijelog nijemog filma “Umjetnošću protiv konflikta” Nevladine organizacije “Searock” predvidjena je za 5. Februar.

Multimedijalni performans i izložba fotografija „Nasmijani cvijet.me“ Vesele Mišković koju čine najuspješnija ostvarenja, kao i selekcija još neobjavljenih fotografija, planiran je 12. februara.

Premijera predstave NVO Atak “U vezi sa pukovnikom kojem nema ko da piše” nastala po tekstu Gabrijela Garsije Markesa i u režiji Petra Pejakovića, zakazana je za 11. februar.

U martu kreće treće izdanje KIC-ovog Festivala crnogorske narodne pjesme “Stare note - novi zvuci” i to od 26. marta.

Kako se navodi u saopštenju, prvi put u okviru ciklusa “Kamerna muzika” 16. marta predstaviće se dva svjetski priznata virtuoza - Edin Karamazov koji je jedan od najharizmatičnijih gitarista današnjice i Dejan Gavrić, flautista i profesor na Univerzitetu “Johannes Gutenberg” u Maincu (Njemačka).

Popularni beogradski Trio Miško Plavi, harmonika, u kojem su i Vasil Hadžimanov klavir/klavijature i Srđan Dunkić, bubanj premijerno će nastupiti 19.marta u KIC-u. Muzičko - plesni spektakl “Sunce Anadolije” prirediće istaknuti umjetnici iz Turske 13. marta na velikoj KIC sceni.

I tokom februara i marta ulaz za skoro sve KIC-programe je besplatan. Besplatne ulaznice će biti dijeljene za koncert Jelene Jovović, za koncert gradskog tamburaškog orkestra iz Pljevalja i za koncert Neza Haverića.

Za koncert Del Arno Band-a cijena ulaznice je 7 eura, za koncert trija Miška Plavog 5 eura, za predstavu “U vezi sa pukovnikom kojem nema ko da piše “ 3 eura, za festival “Stare note - novi zvuci” 2 eura, a za predstavu “Persona” 3 eura.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR