10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nakon 63 godine u Pljevljima se priprema profesionalna pozorišna predstava

Kultura

Comments 0

Nakon 63 godine u Pljevljima se priprema profesionalna pozorišna predstava

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Entuzijazam i dobra volja lokalne uprave da nakon 63 godine od djelovanja profesionalnog pozorišta u Pljevljima, vrati svom gradu status središta regionalnog kulturnog stvaralaštva, otpočeće i pokazati svoj puni kapacitet premijerom predstave "Mirovna misija" za koju adaptaciju i režiju potpisuje prijatelj Pljevalja i glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Slobodan Marunović, saopšteno je iz Opštine Pljevlja. 

Pozorišna predstava, čija se premijera na sceni pljevaljskog Centra za kulturu očekuje krajem marta ove godine, biće realizovana u saradnji Opštine Pljevlja i mješovite grupe eminentnih crnogorskih glumaca od kojih dio njih nosi korijene iz pljevaljskog kraja  - glumaca Crnogorskog narodnog pozorišta, Nikšićkog pozorišta i pozorišta Puls teatar iz Lazarevca.

To je saopšteno nakon sastanka predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića, sekretarke Sekretarijata za društvene djelatnosti Emine Salihović i grupe glumaca, koji su na sceni pljevaljskog Centra za kulturu 28. januara održali svoju prvu probu.

Opština Pljevlja će logistički i finansijski podržati realizaciju predstave, sa ciljem da se njenom premijerom pokrenu aktivnosti pozorišnog i produkcijskog stvaralaštva u novoosnovanoj Javnoj ustanovi "Centar za kulturu" Pljevlja, navedeno je u saopštenju. 

U realizaciju projekta biće uključena grupa Pljevljaka koji imaju afinitete prema pozorišnoj umjetnosti - režiji, produkciji, scenografiji, a istovremeno će se, tokom priprema i proba za predstavu održavati seminari, kursevi i radionice kako bi mladi ljudi - đačka i studentska omladina unaprijedili vještine i znanja iz ove oblasti.

Predstava "Mirovna misija" rađena je po tekstu Jovane Bojović, čiji su korijeni iz Pljevalja, a režiju i adaptaciju potpisuje glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Slobodan Marunović.

Uloge su dodijeljene glumcima CNP-a Aleksandru Raduloviću, Jeleni Minić, Jeleni Nenezić Rakočević, Darku Bjekoviću – glumcu "Puls teatra" iz Lazarevca i Nikoli Vasiljeviću – glumcu "Nikšićkog pozorišta".

Scenografiju će raditi Saša Vukotić, kostimografiju Olja Eraković, a kompoziciju Slobodan Kovačević.

Realizacija ove predstave, biće zamajac u buđenju pozorišnog duha Pljevalja i put za novo razdoblje pljevaljskog pozorišnog stvaralštva, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Opštine Pljevlja nakon održanog sastanka. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR