15 °

max 25 ° / min 14 °

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

23° / 15°

Utorak

24.09.

23° / 15°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Premijera predstave Besmrt u Kopenhagenu u KIC-u

Kultura

Comments 0

Premijera predstave Besmrt u Kopenhagenu u KIC-u

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Podgorička premijera predstave "Besmrt u Kopenhagenu" učenika Gimnazije “Stojan Cerović'' iz Nikšića biće izvedena sjutra u Dodest-u u 18h.

Autor teksta i režije je maturant Vukić Antović, čije je ovo prvo izvedeno djelo. Uloge tumače: Matija Gredić, Mina Milović, Petar Vujović, Andrea Drašković, Srđan Nenezić, uz muzičku pratnju Anje Barović. U radu na pripemi predstave učenici su imali mentorsku podršku prof. Velike Perutović, navode iz KIC-a.

“Besmrt u Kopenhagenu” je antidrama koja svojom formom ima želju da dekonstruiše istorijske poglede na dramski tekst, tako što će fabulu, sukob, mjesto i vrijeme događanja radnje, kao i logički slijed dešavanja, skoro u potpunosti izbjeći. Samim tim ova drama postaje filozofska meditacija, odnosno eksperiment u kojem Antović pokušava da vodi polemiku sa samim sobom (odnosno sa svojim avatarima) o fundamentalnim pitanjima filozofije, nauke i umjetnosti; kroz tekst se pojavljuju interpretacije kvantne fizike, postmodernistička literatura, indijska mitologija, hrišćanska i budistička teologija, kao i kompletna istorijom zapadne filozofije i istorija uopšte. Likovi su nestalni, filozofični i odvojeni od realnog svijeta što ih čini egzotičnim za publiku. Kraj priče (ako ga uopšte tako možemo nazvati) dolazi iznenada pa je, kao i cijeli tekst, otvoren za interpretaciju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR