21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otvoren festival "FunFest Cetinje"

Kultura

Comments 0

Otvoren festival "FunFest Cetinje"

Autor: Antena M

  • Viber

„FunFest Cetinje” festival komedije i zabave svečano je otvoren sinoć na Ljetnjoj pozornici na Cetinju. U pitanju je prvi žanrovskog festival u Crnoj Gori koji je otvoren monodramom “ Zoran Radmilović” u izvođenju Ivana Tomaševića.

Kulturnu istoriju Cetinja želimo pretočiti u novu tradiciju koja će valorizovati i slaviti humor kao dio nematerijalnog kulturnog nasljeđa Cetinja, poručila je otvarajući Festival direktorica Centra za kulturu, Jelena Milošević.

Upravo u tom duhu jedan od ciljeva Centra za kulturu jeste da kroz „FunFesta“ smjesti Ljetnju pozornicu u ovaj kontekst akcentujući humor prvenstveno kao ljudsku potrebu, a zatim i kao važan dio kulturnog identiteta Cetinja – kazala je Milošević.

Direktorica Centra kazala je da ta ustanova promoviše kulturno naslijeđe i raznolikost umjetničkih izraza, uz istovremeno očuvanje tradicije kroz savremeni izraz.

Centar za kulturu Prijestonice Cetinje usmjeren je na promociju i podršku kulturnom stvaralaštvu kroz raznolike programe, produkciju umjetničkih djela, organizaciju manifestacija i saradnju s drugim kulturnim organizacijama, jasno je da su i ciljevi festivala usklađeni s našom misijom – zaključila je Milošević.

Muzički ugođaj priredio je „Trio Andio“ koji čine studentkinje Muzičke akademije sa Cetinja, pijanistkinja Una Ivanković i violinistkinje Ema Vuković i Amila Ašimović.

U pratećem dijelu programa mališani su imali priliku da uživaju u lutkarskom šou Tomasa Herforta i fuziji savremenih zvukova na improvizovanim instrumentima Senjora Markusena.

Festival se nastavlja u večeras, predstavom Gradskog pozorišta “Čuvari tvog poštenja” na Ljetnjoj pozornici od dvadeset časova i trideset minuta.

U četvrtak 13.juna u 19h ispred galerije Centra za kulturu Prijestonice Cetinje za naše najmlađe I njihove roditelje nastupiće Lorenzo Gainmario, Galiro hodajući zabavljač sa svojim interaktivnim muzičkim programom.

“FunFest Cetinje” ima za cilj da postane sinonim za kvalitetnu komediju I zabavu u zemlji I region koji će prerasti u tradicionalni godišnji događaj na kome će se okupljati ljubitelji pozorišta I komedeije.

Pozivamo sve ljubitelje komedije da nam se pridruže na Cetinju od 11. Do 23. Juna I uživaju u prvom izdanju “FunFest Cetinje”.
Spremaju se nezaboravni trenuci smijeha I radosti u srcu Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR