17 °

max 20 ° / min 17 °

Petak

18.10.

20° / 17°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 12°

Utorak

22.10.

20° / 14°

Srijeda

23.10.

21° / 13°

Četvrtak

24.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
KIC pop hor pjeva u Domu starih Podgorica 4. jula,  u Nikšiću 10. jula, a u Sarajevu 27. jula

Kultura

Comments 0

KIC pop hor pjeva u Domu starih Podgorica 4. jula, u Nikšiću 10. jula, a u Sarajevu 27. jula

Autor: Antena M

  • Viber

Popularni podgorički KIC pop hor obradovaće koncertom, i ovog ljeta, korisnike i zaposlene u Domu starih Podgorica, to u četvrtak, 4. jula od 20h. Na repertoaru oko 40 horista, uz umjetničko vođstvo Ivane Vlajnić, biće prvo, dio njihovog regionalno poznatog projekta „Bez dileme – antifašizam“, odnosno splet partizanskih, revolucionarnih i antifašističkih pjesama ( Teče Tara, Bilećanka, Po šumama i gorama, Komandant Sava, Mlada partizanka, Zemljo moja i dr) a potom i dio pop, evergrin repertoara i pjesme: Zdravka Čolića, Perpera, Galije, Daniela Popovića, Plavog orkestra, Olivera Mandića, i dr. Podsjetimo i da se 4. jul u SFRJ obilježavao kao Dan borca, navodi se u saopštenju KIC pop hora.

Već sljedeće sedmice, a u susret Danu državnosti Crne Gore, u srijedu, 10. jula KIC pop hor će od 20 h premijerno nastupiti u prelijepom ambijentu ispred nikšićke Gradske kuće, na poziv biblioteke „Njegoš“, a izvešće projekat „Bez dileme – antifašizam“.

Dodajmo da će 27. jula, podgorički KIC pop hor četvrti put održati koncert u Sarajevu, i to ispred Narodnog pozorišta. Ovog ljeta Sarajlijama će se predstaviti projektom „Bez dileme – antifašizam“.
Prema riječima menadžerke i producentkinje hora Snežane Burzan Vuksanović, horisti se raduju ponovnom susretu sa divnim ljudima u Domu starih Podgorica, koji će imati priliku da prvi čuju neke nove pjesme koje je hor uvrstio u repertoar.

Takođe, dodaje ona, izazov za horiste predstavlja i premijerni koncertni nastup u Nikšiću, a biće to njihov 108. koncert, jer su do sada samo nekoliko puta imali nastupe sa po par pjesama u gradu pod Trebjesom. „Sarajevo je takođe naš grad, i veoma smo srećni što smo pozvani da uveličamo svečanost obilježavanja Dana ustanka BiH“, naglašava Burzan Vuksanović.

Prvi crnogorski pop hor već sedam ipo godina širom zemlje i regiona širi dobre vibracije, odličnu energiju i raspoloženje, pjeva o ljubavi među ljidima, dobroti, slobodi i antifašizmu, djeluju pod okriljem NVU Kutak, a njihov rad možete pratiti na FB, Instagramu i na You tube kanalu KIC pop hora.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR