22 °

max 36 ° / min 22 °

Ponedjeljak

22.07.

36° / 22°

Utorak

23.07.

37° / 23°

Srijeda

24.07.

37° / 21°

Četvrtak

25.07.

33° / 21°

Petak

26.07.

34° / 20°

Subota

27.07.

37° / 20°

Nedjelja

28.07.

39° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Proslava ljubavne priče stare 1000 godina i kulturnog i istorijskog nasljeđa Crne Gore

Izvor: vladimirikosara.me

Kultura

Comments 1
Predstavljen web-sajt vladimirikosara.me

Proslava ljubavne priče stare 1000 godina i kulturnog i istorijskog nasljeđa Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Danas je u Baru obilježeno pokretanje inovativnogweb-sajta vladimirikosara.me, koji oživljava 1000 godina staru ljubavnu priču Vladimira i Kosare. Ova digitalna platforma takođe obilježava milenijum crnogorske državnosti, snažno utemeljene na bogatom multikulturalnom, multietničkom i multikonfesionalnom nasleđu. Premoštavajući jedno more, tri jezera, jednu rijeku i tri države, vladimirikosara.me slavi vanvremensku priču o ljubavi i trajnom duhu jedinstva u različitosti.

Web-sajt je dizajniran da bude jedinstveno edukativno iskustvo, nudeći obilje sadržaja koji slavi istorijsko i kulturno bogatstvo Crne Gore. Legendarna romansa između kneza Vladimira Dukljanskog i šćerke cara Samuila, Kosare, čini jezgro narativa, simbolizujući isprepletene sudbine različitih kultura i regiona.

Ključne karakteristike web-sajta uključuju:

Sveobuhvatne istorijske narative:Priče o Vladimiru i Kosari, pružajući istorijski kontekst i stručne uvide u njihovu epsku ljubavnu priču.

Kulturne eksponate: Detaljne prezentacije raznolike tradicije, običaja i kulturnog nasljeđa Crne Gore.

Interaktivne vremenske linije: Predstavljanje destinacija na putu kneza Vladimira Dukljanskog.

Multimedijalne galerije: Kolekcije slika, ilustracija i video zapisa koji oživljavaju prošlost i sadašnjost Crne Gore.

Interakcija sa zajednicom: Pozivi za pośetioce da podijele svoje lične priče, iskustva i razmišljanja o kulturnom nasljeđu Crne Gore.

„Vladimirikosara.me je proslava bogatog i raznolikog kulturnog pejzaža Crne Gore“, kazao je u ime autorskog tima istaknuti kulturni stvaralac Dragan B. Perović. „Ljubavna priča Vladimira i Kosare je važan podśetnik na našu zajedničku istoriju i ljepotu našeg multikulturalnog, multietničkog i multikonfesionalnog identiteta. Nadamo se da ćemo kroz ovu platformu inspirisati dublje uvažavanje i povezanost sa crnogorskim nasljeđem.“

Projekat „Vladimir i Kosara“, sufinansiran je na osnovu konkursa TO Bar. Okosnica čitavog projekta zasnovana je na zaštićenom nematerijalnom kulturnom dobru „Kult Svetog Vladimira“, upisanom na listu kulturnog nasljeđa Crne Gore 2013. godine.

Nosilac projekta je NVO CEHRA – „Alijansa za kulturu, ekologiju, ljudska prava“, Nikšić. Autori su Dragan B. Perović, Miroljub Orlandić i Sara Spasić, koji su oko projekta okupili međunarodni tim saradnika. Dizajn i produkcija Web sajta djelo su Miodraga Kankaraša.

Za više informacija posjetite vladimirikosara.me ili kontaktirajte autorski tim.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Maja

Konačno neko da se bavi ovim stvarima na pravi način. Ovo je scenario za blokbaster.