25 °

max 25 ° / min 16 °

Ponedjeljak

23.09.

25° / 16°

Utorak

24.09.

20° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pobjednica čuvenog Čajkovski takmičenja za mlade, pijanistkinja Jutjen Jang na KotorArtu

Izvor: KotorArt

Kultura

Comments 0

Pobjednica čuvenog Čajkovski takmičenja za mlade, pijanistkinja Jutjen Jang na KotorArtu

Autor: Antena M

  • Viber

Međunarodni festival KotorArt, u okviru China stage-a, predstavlja mladu pijanistkinju, prošlogodišnju pobjednicu čuvenog Čajkovski takmičenja za mlade, Jutjen Jang.

Koncert će se održati u ponedjeljak, 12. avgusta, u Crkvi Sv. Duha, sa početkom u 21 sat, najavljeno je iz PR službe Festivala. 

Partneri koncerta su Ambasada Republike Kine u Crnoj Gori kao i Internacionalna kulturna asocijacija Šangaja a ulaz na ovaj jedinstveni pijanistički resital je slobodan.

Na repertoaru koncerta naći će se istaknuti pijanistički program kompozitora Šopena i Lista, ali i kompozicije kineskog kompozitora Vanga, kao i Vasilija Mokranjca.

"Jutjen Jang, klavir, počela je da svira s četiri i po godine. U Srednjoj muzičkoj školi Šangajskog konzervatorijuma počela je da uči klavir u klasi prof. Vilijama Čena, saradnika Kraljevske muzičke akademije (ARAM), 2016. godine. Dobitnica je Zlatne medalje na Jedanaestom međunarodnom takmičenju Čajkovski za mlade muzičare 2023. 

Iako mlada, kao sedamnaestogodišnjakinja iskusna je koncertna pijanistkinja koja posjeduje vanrednu strast prema sceni i delikatni osjećaj za muziku. U Kini je nastupala sa Šangajskim filharmonijskim orkestrom i Šangajskim orkestrom filharmonijskog društva. Sarađivala je s renomiranim violončelistom Đen Vangom u klavirskom triju Brams. Njen klavirski duo osvojio je Program za muzičke talente Šangajskog konzervatorijuma. Nacionalni program za mlade umjetnike Reka Jangcekjang u Kini podržao je njenu karijeru. Trenutno pohađa Srednju muzičku školu Šangajskog konzervatorijuma", navodi se u najavi. 

Tim Međunarodnog festivala KotorArt i Ambasade Kine u Crnoj Gori ali i direktnih kineskih kulturnih organizacija mogu se pohvaliti dugogodišnjom uspješnom saradnjom.

"Ovogodišnji China stage donosi dva izuzetna koncerta kineskih umjetnika ali smo imali priliku da čujemo i u okviru Pjace od džeza kineski omladinski džez ansambl Boling. Iako na prvi pogled nespojivi, sa ogromnim disproporcijama u broju stanovništa i budžetima, nevjerovatna je činjenica koliko jedni od drugih možemo da učimo i da se razvijamo i to je upravo ono što iz godine u godinu potvrđujemo ovom saradnjom", istakli su iz PR službe Festivala.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR