18 °

max 25 ° / min 17 °

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

18° / 10°

Utorak

01.10.

19° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Žarku Lauševiću posthumno dodijeljena nagrada Srce Sarajeva

Izvor: Screenshot

Kultura

Comments 0

Žarku Lauševiću posthumno dodijeljena nagrada Srce Sarajeva

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Žarko Laušević posthumno je dobio nagradu Srce Sarajeva za najboljeg glavnog glumca u seriji "Vreme smrti".

Na večerašnjoj dodjeli, u ovoj kategoriji bili su još i Ermin Bravo („Znam kako dišeš“) i Uliks Fehmiu („Poziv“).

Nagrade Srce Sarajeva za TV serije dodeljuju se u dvije kategorije: za dramske serije i za komedije. U kategoriji dramskih serija dodjeljuje se osam nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenario (za epizodu).

Za najbolju glumicu u drami proglašena je Jasna Đurišić („Znam kako dišeš“), a u komediji Olga Odanović („Radio Mileva“).

Nagrade su još dobili Alen Muratović (najbolji glumac – komedija), Nermin Hamzagić (režija, „Znam kako dišeš“), Elmir Jukić (najbolja režija, komedija „Radio Mileva“), Jasmila Žbanić i Elma Tataragić (najbolji scenario, drama „Znam kako dišeš“), Jelena Kordić Kuret („Znam kako dišeš“, najbolja ženska epizodna uloga u dramskoj seriji), Mirvad Kurić (najbolja muška epizodna uloga u „Znam kako dišeš“), dok su Lazar Dragojević („Znam kako dišeš“) i Kris Gavrić („Radio Mileva“) osvojili nagrade za zvezde u usponu.

Podsjetimo, Žarko Laušević preminuo je 15. novembra 2023. godine, poslije kraće i teške bolesti.

U svom bogatom umjetničkom stvaralaštvu ima veliki broj filmova, serija, pozorišnih komada, ali i nekoliko knjiga. Nedavno je emitovana i serija po njegovim knjigama i po njegovom životu pod nazivom „Pad“.

Laušević je napisao serijal knjiga s podnaslovom Dnevnik jedne robije, o godinama koje je proveo u zatvoru. Serijal čine: prva „Godina prođe, dan nikad“ (2011), zatim „Druga knjiga“ (2013) i „Sve prođe, pa i doživotna“ (2018), „Padre, idiote“ (2022). Sve one su doživjele ogromne tiraže.

"Prepoznavši važnost Sarajevo Film Festivala u građenju otvorenijeg, tolerantnijeg i prosperitetnijeg društva, UNIQA je prošle godine postala njegov ekskluzivni sponzor i zvanični osiguravač, a ove godine saradnjom će nastaviti da promoviše zajedničke vrijednosti održivosti i kulturne raznolikosti na prostoru jugoistočne Evrope".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR