15 °

max 20 ° / min 9 °

Ponedjeljak

30.09.

20° / 9°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

22° / 16°

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

20° / 14°

Nedjelja

06.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izložba „Zagreb in spe – Mali predmeti – velike priče“ u Kuslevovoj kući

Izvor: JU Muzeji i gelerija Podgorice

Kultura

Comments 0

Izložba „Zagreb in spe – Mali predmeti – velike priče“ u Kuslevovoj kući

Autor: Antena M

  • Viber

Izložba „Zagreb in Spe – mali predmeti velike priče“, u organizaciji JU Muzeja i galerije Podgorice u saradnji sa kolegama iz Muzeja grada Zagreba, biće otvorena u Kuslevovoj kući 3. septembra 2024. godine, u 20 časova.

Iz PR službe JU Muzeja i gelerije Podgorice saopšteno je da je Izložba „Zagreb in spe“ koncipirana na način da bude dostupna svim posjetiocima i prilagođena je osobama s invaliditetom.

“Prilikom pripreme izložbe vodilo se računa o određenim tehničkim standardima prilagođavanja: visini izložbenih vitrina, replikama predmeta koje slijepe osobe mogu opipati, veličini slova, legendama na Brajevom pismu i uvećanoj štampi i znakovnom jeziku”, saopštili su organizatori.

Prema njihovim riječima, svi odabrani predmeti na ovoj izložbi su izbor iz velike količine arheološke građe koja se čuva u Muzeju grada Zagreba i koja je rezultat arheoloških istraživanja njegovih arheologa iz prva dva desetljeća 21. vijeka, te istraživanja starijih kolega arheologa na prostoru same zgrade muzeja s početka 90-tih godina 20. vijeka, a odabrano ih je za ovu priliku  ̶  šest.

“Selektovani su zbog slojevitosti koju u sebi nose i potencijala da ožive priču o prostoru i vremenu i ljudima u vrlo dalekoj prošlosti Zagreba  ̶  upoznaju nas s vremenom u kojem su nastali, u rasponu od nekoliko hiljada godina, a upoznaju nas  i sa pet lokaliteta na kojima su pronađeni, pa su poput malih portreta grada”, saopšteno je iz JU Muzeja i gelerije Podgorice.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR