18 °

max 19 ° / min 9 °

Utorak

01.10.

19° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

21° / 15°

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

19° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Monodrama “Nenapisana pisma” na ljetnjoj sceni u Staroj varoši

Izvor: Sekretarijat za kulturu

Kultura

Comments 0

Monodrama “Nenapisana pisma” na ljetnjoj sceni u Staroj varoši

Autor: Antena M

  • Viber

Monodrama “Nenapisana pisma”, u izvođenju prvakinje Narodnog pozorišta u Beogradu Vanje Milačić, biće izvedena večeras, u 20 sati, na ljetnjoj pozornici u Staroj varoši.

“Nenapisana pisma”, kako je saopšteno iz PR službe Sekretarijata za kulturu glavnog grada, biće izvedena u okviru pratećeg programa izložbe “Dodirom kroz stvaralaštvo Nadežde Petrović”, koja će biti otvorena istog dana u podne u Modernoj galeriji u Podgorici. Izložba, rezultat saradnje Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i Umetničke galerije "Nadežda Petrović" iz Čačka, biće otvorena za posjetioce do 29. septembra.

Monodrama “Nenapisana pisma” oslikava život i stvaralaštvo Nadežde Petrović kroz dijalog i obraćanje velikom umjetniku i prijatelju Ivanu Meštroviću.

Izvođenje u centar pažnje postavlja lik velike srpske slikarke, dobrotvorke, reporterke, bolničarke i heroine Prvog svjetskog rata. Inspirisana slojevitom ličnošću te znamenite Srpkinje, njenim emotivnim nedoumicama, položajem umjetnika i ondašnjim političkim previranjima, Milkica Miletić, književnica iz Čačka, oživjela je lik Nadežde Petrović u svom tekstu “Nenapisana pisma”, koji je za scenu adaptirala i režirala Nataša Radulović. Scenografiju je uradila Marija Lukić, kostim Marta Čkonjević, a originalnu muziku napisala Ana Krstajić.

Ulaz je slobodan.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR