10 °

max 21 ° / min 10 °

Srijeda

02.10.

21° / 10°

Četvrtak

03.10.

19° / 15°

Petak

04.10.

18° / 18°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izložba “Sinergija vode i kamena” u galeriji Centra za kulturu Prijestonice

Izvor: Centar za kulturu

Kultura

Comments 0

Izložba “Sinergija vode i kamena” u galeriji Centra za kulturu Prijestonice

Autor: Antena M

  • Viber

Izložba skulptura i fotografija pod nazivom "Sinergija vode i kamena" autorke Sandre Bošković biće predstavljena u galeriji Centra za kulturu Prijestonice Cetinje u subotu, 7. septembra u 12 sati.

Kako je saopštio organizator, izložba je inspirisana morem, koje grli obale Crne Gore i Italije, predstavlja neiscrpan izvor i simbol je povezanosti, promjene i trajnosti, “ono, koje, dijeli ove dvije zemlje, nije samo fizička granica, već i most koji povezuje narode, kulture i istorije”.
“Kamen sa druge strane predstavlja stabilnost, trajnost i vezu sa prošlošću. Kamenite obale i planine Crne Gore i Italije čuvaju istoriju ispisanu u svakom svom sloju. U skulpturama, kamen simbolizuje čvrstinu identiteta, kulturnog nasleđa i nepromjenjive ljepote koja prkosi vremenu. Kamen je temelj na kojem se grade gradovi, hramovi i kuće, i nosi u sebi duh predaka i tradicije koje su oblikovale oba Naroda”, saopšteno je.

Gostujći izlagači izložbe biće Jovan Bošković i Ecletti Studio.

Sandra Bošković je rođena 4.02.1994. godine na Cetinju. Završila je srednju školu "Petar Lubarda" na Cetinju - smjer slikanje, a potom Fakultet za umjetnost na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici i stekla zvanje istoričar i teoretičar umjetnosti. Trenutno je na master studijama na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. 2022. godine je imala prvu samostalnu izložbu u Njegoševom muzeju, Biljardi, pod nazivom "Umjetnost tijela", potom izložbu pod nazivom "Preobražaj", u Centru za kulturu Prijestonice Cetinje.
Članica je Unije Zajednice Italijana u Crnoj Gori, koja je ujedno i finansijer ove izložbe, preko fondova Vlade Republike Italije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR