14 °

max 18 ° / min 14 °

Četvrtak

03.10.

18° / 14°

Petak

04.10.

18° / 16°

Subota

05.10.

20° / 14°

Nedjelja

06.10.

16° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 11°

Utorak

08.10.

19° / 12°

Srijeda

09.10.

16° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marčelo oduševio publiku na 18. Hercegnovskom strip festivalu

Izvor: Vuk Ilić foto

Kultura

Comments 0

Marčelo oduševio publiku na 18. Hercegnovskom strip festivalu

Autor: Antena M

  • Viber

Energičnim nastupom Marka Šelića Marčela i njegovog benda zaokružen je sinoć na tvrđavi Forte mare treći dan na 18. Hercegnovskom strip festivalu.

Kako su organizatori saopštili, numerom “Udahni” Marčelo i bend otvorili su koncert na kojem su predstavili svoj posljednji album “Nojeva varka”, koji kroz povezane pjesme priča o gubljenju i ponovnom nalaženju sebe, o tome da se treba boriti i onda kada to djeluje uzaludno.

“Snažne poruke, sjajna izvedba, kao i muzika kojom su pomjerene granice žanra – od hip-hopa preko elektronike, prizvuka džeza i soula, pa sve do sevdalinke, ostavili su jak utisak na publiku koja je aplauzom ispratila svaku numeru”, naveli su organizatori.

Koncertu Marčela i benda prethodio je nastup domaćih snaga, DJ 2Beat i Groovy Castel Nuovo.

“Hercegnovski strip festival zaista pomjera granice, sami sebe iznenadimo svake godine iznova. Stvarno sam presretan i preponosan kako su protekla prva tri dana i kako su i strip autori i muzičari osjetili energiju ovog festivala, ne skrivajući emocije i oduševljenje i prijemom, i publikom, i gradom”, istakao je jedan od organizatora, Nebojša Mandić.

Tokom jučerašnjeg dana HSF karavan je bio na Škveru, u resto-baru Jadran, gdje su majstori devete umjetnosti crtali za fanove, a u popodnevnim satima održan je niz prezentacija u kojima su učestvovali specijalni gosti 18. festivalskog izdanja, kao i i Dejan Stojiljković, srpski strip scenarista i književnik. 

Današnji program Hercegnovskog strip festivala će zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika umjesto u “Peoples” plažnom klubu na Toploj biti održan u foajeu dvorane “Park”. Ljubitelji stripa će u holu  dvorane u centru grada od 11 do 19 sati moći da vide izložbu radova nastalih na “One” radionici crtanja stripa, a biće dodijeljene i nagrade za najuspješnije polaznike. Fanovi devete umjetnosti će od majstora stripa koji su gosti festivala  moći da dobiju crteže kao i da, na berzi stripa, pogledaju i kupe najnovija izdanja sa bogate regionalne izdavačke strip scene. Od 21 čas uslijediće koncerti bendova Bolesna štenad i Dža ili bu.

Kompletan program 18. Hercegnovskog strip festivala možete pogledati na: https://stripfestival.me/ i na društvenim mrežama festivala.

Pokrovitelji i partneri festivala su: Opština Herceg Novi, Opština Tivat, Ministarstvo kulture i medija Crne Gore, Ministarstvo turizma Crne Gore, Ministarstvo odbrane Crne Gore, Turistička organizacija Herceg Novi, ambasade SAD, Italije, Slovenije, Francuske, Velike Britanije i Španije, kao i preko 60 sponzora među kojima su predstavnici turističke privrede i kompanije iz Herceg Novog i Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR