19 °

max 20 ° / min 16 °

Petak

04.10.

20° / 16°

Subota

05.10.

21° / 15°

Nedjelja

06.10.

18° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 11°

Utorak

08.10.

20° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 14°

Četvrtak

10.10.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ljetnji likovni salon na ostrvu Mamula

Izvor: ULUCG

Kultura

Comments 0

Ljetnji likovni salon na ostrvu Mamula

Autor: Antena M

  • Viber

Treća izložba novoosnovanog Prvog „Ljetnjeg likovnog salona ULUCG“ 2024. održaće se na ostrvu Mamula u nedjelju, 15. septembra, sa početkom u 18 sati, u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore u saradnji sa MAMULA ISLAND.

Organizatori su saopštili da je povodom konkursa za Ljetnji likovi salon ULUCG-a, selekcioni tim u sastavu: prof. dr. Aleksandar Čilikov, mr Milica Bezmarević i mr Maja Marović, odabrao 34 rada umjetnika i umjetnica savremene crnogorske scene, kao i da će se šest planiranih izložbi Prvog „Ljetnjeg likovnog salona ULUCG“ realizovati u više crnogorskih gradova na primorju i na sjeveru zemlje.

“Stručni tim se prilikom izbora radova vodio temom ovogodišnjeg Salona - Nasljeđe Mediterana, pa su tako odabrani oni radovi koji idejno i sadržajno korespondiraju sa odabranim nazivom, a koji su opet u adekvatnom dijalogu sa aktuelnim tendencijama savremenih umjetničkih praksi. Na taj način otvorila se mogućnost predstavljanja jednog dijela relevantne crnogorske umjetničke scene danas, kao pozitivna inicijativa strukovnog udruženja u namjeri što kvalitetnijeg i sadržajnijeg promovisanja i afirmacije njenih umjetnika. Vjerujuci u ovaj, kao i sve naredne planirane projekte, Ljetnji likovni salon ULUCG-a vidimo kao najavu svih budućih pozitivnih inicijativa i likovnih događaja, koji uspostavljaju povjerenje u njihov dalji razvoj i otvaraju nove prostore izlagačkih mogućnostima”, saopštila je mr Milica Bezmarević.

Ovaj Salon ima za cilj promociju i afirmaciju crnogorskih umjetnika, te uspostavljanje novih izlagačkih mogućnosti.

Na dan otvaranja, za posjetioce će biti organizovan prevoz do ostrva u 17:30 sati sa pristaništa Mirište u Luštici, kao i sa pristaništa „La Bamba“ u Herceg Novom, takođe u 17:30 sati.

Izložbu će otvoriti predsjednica Upravnog odbora ULUCG mr Tanja Markuš i arhitektica mr Katarina Nikolić Krasan.

Izložba će trajati dvije sedmice.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR