13 °

max 19 ° / min 12 °

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

21° / 17°

Subota

12.10.

20° / 13°

Nedjelja

13.10.

18° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ivana Stanić gošća tribine „Podgoričke priče”

Izvor: KIC

Kultura

Comments 0

Ivana Stanić gošća tribine „Podgoričke priče”

Autor: Antena M

  • Viber

Akademska grafičarka i profesorica likovne kulture Ivana Stanić ispričaće priču o Podgorici i sebi 23. septembra u Multimedijalnoj sali KIC „Budo Tomović" sa početkom u 20 sati.

Iz KIC-a je saopšteno da će razgovor moderirati Vanja Kovačević.

Ivana Stanić (Andrić) je diplomirala na novosadskoj Akademiji umjetnosti 2005. godine, na odsjeku grafika u klasi profesora Zorana Todovića. Nakon završenih studija odlazi u Dizeldorf (Njemačka) gdje četiri semestra provodi usavršavajući crtanje i slikanje u klasi profesora Herberta Brandla. Zbog pokazanih rezultata biva pozvana od strane Univerziteta u Vupertalu da pohađa trosemestralni studijski program njemačkog jezika koji uspješno završava DSH. Tokom boravka u Njemačkoj bavila se kulturnim aktivizmom i humanitarnim radom, što je nastavila da radi i po povratku u Crnu Goru.

Kao poznavatelj i zaljubljenik u njemačku kulturu i jezik započinje saradnju sa austrijskom ambasadom u Crnoj Gori, koja se putem organizovanja izložbi (od kojih posebno izdvaja „25 djela savremene likovne umjetnosti”) i drugih kulturnih događaja uspješno odvijala za vrijeme mandata ambasadora Martina Pamera i Johana Froliha.

Kao pedagoškinja, intenzivno se bavila temom „Likovna umjetnost kao sredstvo komunikacije djece iz spektra autizma”, te likovnom umjetnošću u službi psihoterapije. U saradnji sa Educo centrom gdje je bila honorarno angažovana kao profesor njemačkog jezika, radila je na projektu asimilacije pripadnika romske populacije deportovanih iz Njemačke.

Aktivno stvara i izlaže. Imala je više grupnih i samostalnih izložbi.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR