12 °

max 19 ° / min 12 °

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

21° / 17°

Subota

12.10.

20° / 13°

Nedjelja

13.10.

18° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raspisan Konkurs za sufinansiranje projekata i programa u oblasti kulture i umjetnosti

Kultura

Comments 0

Raspisan Konkurs za sufinansiranje projekata i programa u oblasti kulture i umjetnosti

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo kulture i medija raspisalo je Konkurs za djecu i mlade za sufinansiranje projekata i programa u oblasti kulture i umjetnosti, čiji je budžet 150 hiljada eura, a prijave se dostavljaju u narednih mjesec .

Iz Ministarstva kulture i medija pozvali su pravna lica registrovana u Crnoj Gori za obavljanje kulturnih djelatnosti i fizička lica sa prebivalištem u našoj državi da prijave projekte i programe kojima mogu doprinijeti realizaciji prioriteta utvrđenih konkursom.

“Posebno podstičemo razvoj projekata i programa koji promovišu sljedeće vrijednosti: empatičnost, vršnjačku solidarnost, suzbijanje vršnjačkog nasilja, inkluzivnost, inovativnost, kritičko promišljanje o rizicima virtuelizacije, vrednovanje i upoznavanje sa kulturno-umjetničkim stvaralaštvom, podsticanje i promovisanje umjetnosti i kulture, upoznavanje sa kulturnom baštinom”, navode iz Ministarstva kulture i medija.

Projekti i programi će se sufinansirati najviše do 50 odsto iznosa ukupnih sredstava potrebnih za njihovu realizaciju, a ukupan budžet na konkursu je 150 hiljada eura.

Ciljne grupe su djeca do 14 godina i mladi od 15 do 30 godina, a cilj konkursa, kako je saopšteno, je izgradnja mostova između nosilaca kulturne djelatnosti i djece i mladih, u cilju afirmacije i zaštite njihovih prava kada je u pitanju pristup kulturi i slobodi umjetničkog stvaralaštva.

“Ciljevi su obezbjeđivanje kvalitetnih kulturnih sadržaja čiji bi glavni korisnici bili djeca i mladi, uključivanje djece i mladih u postojeće programe institucija kulture, obezbjeđivanje podrške za razvoj kreativnosti kod djece i mladih i njihovog direktnog učešća u konceptualizaciji i realizaciji programskih/projektnih sadržaja, kao i mobilnost i razmjena kulturnih sadržaja”, stoji u saopštenju.

Pravo učešća na konkursu u svojstvu nosilaca projekta nemaju nevladine organizacije, javne ustanove i subjekti čiji se rad finansira iz budžeta Crne Gore sredstvima planiranim za kulturu, fizička i pravna lica koja su koristila sredstva Ministarstva kulture i medija, a nisu u ugovorenom roku i formi dostavili narativni i finansijski izvještaj.

Podnosilac projekata može prijaviti najviše dva projekta/programa, ali se mogu dodijeliti sredstva samo za jedan, a pravno ili fizičko lice može biti partner na samo jednom projektu/programu.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja konkursa, odnosno zaključno sa 19. oktobrom.

Prijava se dostavlja u štampanom primjerku i sa elektronskim formatom prijave poštom ili na adresu Ministarstva kulture i medija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR