18 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
“Deca loših muzičara”, “Roba bez greške”, “Sandraun” i “Collective 0” na Music & Hills festivalu

Izvor: Music & Hills festival

Kultura

Comments 0

“Deca loših muzičara”, “Roba bez greške”, “Sandraun” i “Collective 0” na Music & Hills festivalu

Autor: Antena M

  • Viber

Music & Hills festival organizovaće se po prvi put ove godine 4. i 5-og oktobra, u vojnom hangaru Zagorič.

Kako su organizatori saopštili, ovaj festival promoviše planinarske destinancije u Crnoj Gori, i donosi reportaže sa istih, uz promociju popularne i underground muzike, u provom redu crnogorskih autora, kao i po jednog afirmisanog autora iz inostranstva.

Cilj je, kako su istakli, promocija planinarenja, ali i pisanje reportaža i priča o planinama, kako bi se popularisao ovaj vid aktivnog odmora koji je pogodan za sve uzraste.

Ovom prilikom, 4.10.2024., u saradnji sa Lokalnim hodačima prikazaće se reportaža o usponu na Hum Orahovski, ( Kučke planina nadomak Podgorice) koji se uzdiže iznad Kučkih Korita.

Posjetioci će prve večeri festivala, 4.10. od 20:00 sati, zahvaljujući Lokalnim hodačima, imati priliku da pogledaju reportažu sa navedenog uspona i nakon projekcije da porazgovaraju sa autorima iste, sa ekipom Lokalnih hodača i organizatora festivala, koji su takođe planinari sa dugogodišnjim planinarskim stažom.

Muzički program prve večeri od 21:00h (4.10.) otvaraju post pank bend iz Podgorice , “Roba bez greške”, koji ove godine objavljuju prvi album, i koji poslije nastupa na Bedem festu u Nikšiću jedva čeka da podgoričkoj publici isporuče iskrenu pank energiju, obojenu univerzalnim životnim porukama. Termin od 22:30 sati je rezervisan za mladi podgorički grandž sastav “Collective 0” koji je ove godine nastupio u više gradova u Crnoj Gori.

Ulaz za prvo veče festivala je slobodan.

Drugo veče festivala 5.10. od 21:00 sat otvaraju “Sandraun”, psihodelični grandž trio iz Podgorice koji svojm glasnom i ekspresivnom svirkom izlaze iz lokalnih okvira i donose duh zapadne obale USA. Oni upravo promovišu EP pod nazivom “Break” i biće to sjajna prilika da ga promovišu i pozovu publiku da ih prati.

Iste večeri od 22:30 časa nastupaju hedlajneri prvog “Music & Hills” festivala, svima dobro poznati beogradski bend “Deca loših muzičara”, velikani jugoslovenske rok scene, koji su se upisali u istoriju rokenrola na ovim prostorima vanvremenskim hitovima.

Festival se realizuje uz podršku Lokalnih hodača, Ministarstva turizma Crne Gore, Ministarstva odbrane Crne Gore, Sekretarijata za kulturu Glavnog grada, Pivare Trebjesa doo, Grawe osiguranja, CUE hotels Podgorica, Nice body shop-a, Ribljeg restorana Miško, štamparije Bigor i cafe bara Itaka.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR