17 °

max 20 ° / min 17 °

Utorak

24.09.

20° / 17°

Srijeda

25.09.

23° / 17°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

22° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Moameru Kasumoviću otkazao saradnju bjelopoljski Centar za kulturu

Izvor: N1

Kultura

Comments 0

Moameru Kasumoviću otkazao saradnju bjelopoljski Centar za kulturu

Autor: Antena M

  • Viber

Bjelopoljski Centar za kulturu prekinuo je saradnju sa glumcem Moamerom Kasumovićem, nakon što je otkriveno da je on 2021. godine osuđen zbog krivičnog djela bludničenja nad maloljetnikom.

V.d. direktora Edin Smailović potvrdio je Anteni M da je Kasumović sarađivao sa Centrom neke tri godine, od kada se vratio u Bijelo Polje, kao i da je institucija na čijem je čelu Smailović mjesec i po dana, odmah nakon ovih saznanja prekinula svaku saradnju sa Kasumovićem.

“Skinuli smo s repertoara predstave koje je režirao kao i projekte na kojima je, na bilo koji način, učestvovao”, kazao je Smailović.

O ovom kontroverznom slučaju oglasio se i crnogorski pisac i reditelj Obrad Nenezić koji je režirao predstavu u kojoj glume Moamer Kasumović i Omar Bajramspahić.

“Saznao sam iz medija. Šok. Iskrena osuda, a otkazivanje saradnje je jedina moguća ispravna odluka”, rekao je Nenezić medijima.

Na pitanje zna li gdje je Kasumović, koji se uopšte nije oglašavao otkako se saznalo za krivično djelo koje je počinio, Nenezić je odgovorio: “Ne. Nisam se čuo sa njim. Ne znam gdje je. Samo smo "ugasili" predstavu i završili s tim za sva vremena”.

Podsjećamo, Kasumović je iz Bijelog Polja, ali je godinama živio i radio u Sarajevu. Prije nekoliko godina, otprilike u isto vrijeme kada je izvršio seksualno nasilje nad maloljetnikom, napustio je Sarajevo i vratio se u rodni grad. Upravo je sa Bajramspahićem i Nenezićem pokrenuo nezavisni OMO teatar, koji je, nakon što se saznala istina, ugašen.

Kasumović, iako je pravosnažno osuđen, nije služio zatvorsku kaznu jer zakon BiH dopušta da se kazna, ukoliko je do godinu zatvora, može otkupiti. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR