22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

08.10.

22° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 14°

Četvrtak

10.10.

21° / 15°

Petak

11.10.

20° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
X Internacionalni sajam knjiga na Trgu nezavisnosti

Izvor: PR služba Sekretarijata za kulturu

Kultura

Comments 0

X Internacionalni sajam knjiga na Trgu nezavisnosti

Autor: Antena M

  • Viber

Jubilarni X Internacionalni sajam knjiga, koji će se održati u Podgorici od 2. do 6. oktobra na Trgu nezavisnosti, okupiće pisce, izdavače, prevodioce i ljubitelje pisane riječi iz regiona i Evrope.

Iz PR službe Sekretarijata za kulturu Glavnog grada saopšteno je da ova “značajna smotra otvara prostor za razmjenu ideja, otkrivanje novih književnih stvaralaca i djela i promociju kulture čitanja”.

Jubilarno izdanje Sajma, kako su saopštili, ove se godine održava pod motom "Grad diše knjigama", simbolizujući, upravo na Trgu nezavisnosti, suštinsku povezanost grada i kulture čitanja.

“Ta misao izražava ideju da knjige nisu samo izvor znanja, već i da su živi entiteti koji oblikuju, obogaćuju i inspirišu zajednicu. Podgorica posredstvom Sajma postaje otvorena knjiga, mjesto gdje svaka stranica nudi novo iskustvo, gdje kultura čitanja nije samo aktivnost, već način života. "Grad diše knjigama" je poziv na otkrivanje, na dijalog i na ljubav prema knjizi, u srcu grada koji živi za kulturu”, saopštili su.

U okviru ovogodišnje smotre knjige biće realizovano preko 40 pratećih programa: promocija, radionica, sadržaja za djecu, ali i susreta sa renomiranim autorima.

Generalni sponzor Sajma je kompanija Mtel, a pokrovitelji Ministarstvo kulture i medija, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore i Italijanski institut za kulturu u Beogradu. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR