18 °

max 19 ° / min 15 °

Srijeda

09.10.

19° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

21° / 14°

Utorak

15.10.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kulturni centar Bar: Obilježavanje Međunarodne nedjelje djeteta

Kultura

Comments 0

Kulturni centar Bar: Obilježavanje Međunarodne nedjelje djeteta

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom Međunarodne nedjelje djeteta, koja se tradicionalno obilježava prve nedjelje oktobra, JU Kulturni centar Bar u Narodnoj biblioteci i čitaonici „Ivo Vučković“ priređuje niz aktivnosti.

U ponedjeljak, 30. septembra, u čitaonici Biblioteke u 17. časova počinje sa radom Škola stripa i ilustracije koju će i ove godine voditi strip autor iz Bara Andrija Vujošević.

Časovi će se održavati svakog ponedjeljka u istom terminu a pohađanje škole je besplatno.

U utorak, 1.oktobra, u 12 časova na dječjem odjeljenju Biblioteke biće održana promocija prve knjige KOMSKIH PRIČA – „Kom naš dom“ autora Sonje Živaljević, Velimira Ralevića i Žarka Vučinića.

,,Kom naš dom” je svojevrsna bajkovita hronika onoga što se moglo zbiti ili se zbiva na tom prostoru. Ideja je da se čitaocima (djeci i starijima) pruži uživanje u dogodovštinama junaka koji žive zajedno na jednoj planini iako su „različiti svjetovi“, ali i da upoznaju planinu Kom. Kroz priče saznajemo štošta o prirodnim odlikama (vrhovi, vode, pećine…), o flori i fauni, načinu života na planini i dugoj istoriji kroz koju su njome krstarili razni narodi i zavojevači, vladari, duhovnici, umetnici, pismonoše, tragaoci za blagom… Ovo će biti prva promocija knjige koja će se potom predstaviti i na Internacionalnom sajmu knjiga u Podgorici.

U srijedu, 2.oktobra, u 17 časovana dječjem odjeljenju Biblioteke održaće se prvi čas Škole kreativnog pisanja koju će svake srijede u istom terminu voditi Maja Simović. Gošća prvog časa biće Jelena Vukić, autorka iz Bara, koja će sa djecom razgovarati o pisanju, njenim dosad objavljenim knjigama, zbirci pjesama „Zelena krava“, romanu „Milan, Vesna i jedna kuća tesna“ kao i nastavku ovog romana.

Obilježavanje Međunarodne nedjelje djeteta predstavlja način da se ukaže javnosti na potrebu i obavezu poštovanja djeteta i na zaštitu dječijih prava garantovanih Konvencijom o pravima djeteta koju je 1989. godine usvojila Skupština Ujedinjenih nacija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR