18 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
„V Kontrabas susreti – V Double bass encounters“

Izvor: Muzička akademija

Kultura

Comments 0

„V Kontrabas susreti – V Double bass encounters“

Autor: Antena M

  • Viber

Projekat “V Kontrabas susreti” -  “V Double bass encounters” će se održati u periodu od 30.09 – 4.10.2024.godine u Podgorici i na Cetinju u formi promocije CD, master classa i koncerta.

Koordinator projekta mr Veljko Belević je obajsnio da je ideja projekta da se putem koncerata visokog profesionalnog nivoa crnogorska publika upozna sa dostignućima izvođaštva na kontrabasu.

“Istovremeno, biće pružena mogućnost našim studentima kontrabasa da dobiju dodatno znanje, iskustvo i informacije o mogućnostima primjene znanja u praksi. Projekat Kontrabas susreti - Double bass encounters ima za cilj, podizanje nivoa i kvaliteta znanja, unapredjenje solističkog izvođaštva, unapređenje kamernog muziciranja, upoznavanje sa najnovijim tokovima u pogledu koncertne prakse,  međusobna razmjena iskustva,  regionalna komunikacija i saradnja  sa umjetnicima iz okruženja”, naveo je Belović.

U okviru programa, kako je saopštio, biće održana promocija CD kvarteta kontrabasa BASSONEGRO, a master class će držati: prof. Onur Oskaya (Turska) prof. Gjiorgji Cincievski (Severna Makedonija - Malta) prof. Ljubinko Lazić ( Srbija) i prof. Veljko Belević (Crna Gora).

Master class će biti realizovani na Muzičkoj akademiji, a koncert u sali Ministarstva kulture na Cetinju. Projekat Kontrabas susreti - Double bass encounters ima za cilj, podizanje nivoa i kvaliteta znanja, unapređenje solističkog izvodjaštva, unapređenje kamernog muziciranja, upoznavanje sa najnovijim tokovima u pogledu koncertne prakse,  međusobna razmjena iskustva,  regionalna komunikacija i saradnja  sa umjetnicima iz okruženja. Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i medija Crne Gore, JU Muzički centar Crne Gore, Muzičke akademije – Cetinje, ambasade Republike Turske u Crnoj Gori (Turkish airlines iTurska privredna komore).

U ponedjeljak u 20 sati održaće se promocija kompakt diska CD kvarteta kontrabasa BASSONEGRO u Kamernoj sali Muzičkog centra Crne Gore – Podgorica, a u utorak, od 10 sati, na Muzičkoj akademiji na Cetinju, Master class - prof. Onur Oskaya (Turska) prof. Gjorgji Cincievski (Sjeverna Makedonija- Malta) prof.Ljubinko Lazić ( Srbija),  i prof. Veljko Belević (Crna Gora), i 17 sati - rad sa klavirskim saradnikom Vida Belević - klavir i kamernim ansamblima.

U srijedu će od 10 sati biti održan Master class - Muzička akademija - Cetinje prof. Onur Oskaya (Turska) prof. Gjorgji Cincievski (Sjeverna Makedonija- Malta) prof.Ljubinko Lazić ( Srbija),  i prof. Veljko Belević (Crna Gora), a od 17 sati rad sa klavirskim saradnikom Vida Belević - klavir i kamernim ansamblima.

 U četvrtak će na Muzičkoj akademiji od 10 sati biti održan Master class - prof. Onur Oskaya (Turska) prof. Gjorgji Cincievski (Sjeverna Makedonija- Malta) prof.Ljubinko Lazić ( Srbija),  i prof. Veljko Belević (Crna Gora).

U 19 sati će se održati završni koncert svih učesnika projekta u svečanoj sali Ministarstva kulture.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR