18 °

max 19 ° / min 15 °

Srijeda

09.10.

19° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 15°

Utorak

15.10.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Muzej savremene umjetnosti dobio priznanje za liderstvo i efikasnost tima u okviru nagrade “Živa”

Izvor: MSUCG

Kultura

Comments 0

Muzej savremene umjetnosti dobio priznanje za liderstvo i efikasnost tima u okviru nagrade “Živa”

Autor: Antena M

  • Viber

Muzej savremene umjetnosti Crne Gore dobio je Posebno priznanje za liderstvo i efikasnost tima u okviru nagrade “Živa” koju dodjeljuje Forum slovenskih kultura.

Iz MSUCG je saopšteno da je u konkurenciji koja je brojala 20 muzeja iz 14 slovenskih zemalja ovogodišnji žiri u obrazloženju naveo da je prepoznao da liderstvo ove institucije kulture u Crnoj Gori karakteriše jasna vizija sa definisanim ciljevima i odlučnošću da državi treba novi muzej umjetnosti sa adekvatnim kapacitetom kako bi odgovorio na savremene zahtjeve umjetničke produkcije, kao i da bi se obezbijedio najviši nivo očuvanja, prezentacije i promocije postojećih i novih muzejskih kolekcija.

“U roku od godinu dana, menadžment Muzeja uspio je da ovu viziju sprovede u djelo obezbjeđivanjem neophodnih uslova za izgradnju budućeg muzeja umjetnosti u Crnoj Gori, kao što su dobijanje odobrenja od državnih i lokalnih vlasti, nova lokacija, podrška zajednice i arhitektonski i drugi implementacioni planovi”, napisano je u obrazloženju žirija.

Žiri je u obrazloženju istako i da je tim muzejskih kustosa takođe aktivno uključen u proces promocije institucije, te da je izlagački program dobio međunarodne pohvale, što je doprinijelo uspostavljanju odnosa sa srodnim umjetničkim institucijama u regionu i svijetu.

“Ovo su samo neki od ohrabrujućih pokazatelja da je muzej na pravom putu i da je već revitalizovao grad, što zaslužuje priznanje”, zaključio je žiri.

Na prezentaciji održanoj u Gabrovu u Bugarskoj, direktor MSUCG dr Vladislav Šćepanović je istakao da Muzej nije samo prostor u kojem se čuva umjetnost, on je kulturno središte koje teži da inspiriše, edukuje i povezuje.

“Naša misija je da budemo most između umjetnosti i zajednice, da otvorimo vrata umjetnicima i omogućimo da svaki posjetilac sa sobom ponese unikatan doživljaj savremene umjetnosti. Naš rad prevazilazi granice izložbenog prostora, mi težimo da oblikujemo i unaprijedimo kulturnu scenu, kako lokalnu tako i globalnu.”

Nagradom “Živa” Forum slovenskih kultura uspostavljena je 2012. godine, a ista želi da promoviše izvrsnost u oblasti pokretne i nepokretne kulturne baštine u području slovenskih zemalja, podrži uspješne prakse u oblasti materijalne kulturne baštine i da unaprijedi razmjenu znanja i iskustva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR