14 °

max 22 ° / min 14 °

Subota

12.10.

22° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 13°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 13°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

23° / 13°

Četvrtak

17.10.

21° / 16°

Petak

18.10.

22° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Održana promocija knjige “Put, a ne usput” hafiza Bugarija u Podgorici

Izvor: Radio Fatih

Kultura

Comments 0

Održana promocija knjige “Put, a ne usput” hafiza Bugarija u Podgorici

Autor: Antena M

  • Viber

Promocija knjige “Put, a ne usput” autora hafiza Sulejmana ef. Bugarija održana je večeras u Kulturno – informativnom centru “Budo Tomović” u Podgorici.

U prepunoj sali, kako javlja Radio Fatih, promocija je okupila veliki broj zainteresovanih koji su s pažnjom slušali promotere i autora, koji su kroz svoje govore prenijeli poruke ovog djela.

Promotori knjige, među kojima su bili reis Rifat ef. Fejzić, Suljo Mustafić, Mustafa Canka i hafiz Bajram Dizdarević, istakli su značaj knjige kao vodiča kroz duhovni i životni put.

Autor hafiz Sulejman ef. Bugari govorio je o svojoj motivaciji za pisanje ove zbirke aforizama i njenom doprinosu promišljanju o islamskim vrijednostima i svakodnevnim životnim lekcijama.

Veče je moderirala Azra Glavatović, koja je dodatno doprinijela stvaranju tople i inspirativne atmosfere. Posjetioci su nakon zvaničnog dijela imali priliku da razgovaraju s autorom i promoterima, te se bliže upoznaju s porukama knjige, koja poziva na samopreispitivanje i dublje razumijevanje životnih situacija.

Knjiga “Put, a ne usput” nije samo zbirka aforizama, već djelo koje pokušava da razbije granice ustaljenih normi, jezika i običaja, pružajući čitaocu priliku da dođe do suštine razumijevanja. Hafiz Bugari je kroz svoj specifičan stil pisanja uspio da prenese poruke koje inspirišu čitaoca da dublje promišlja o vjeri, svakodnevnim izazovima, ali i o univerzalnim vrijednostima koje nadilaze vrijeme i prostor. Promoteri su posebno istakli da ovo nije knjiga koja se čita usput, već ona koja zahtijeva posvećenost i refleksiju, što je i bila autorova namjera.

Sama atmosfera na promociji bila je prožeta toplinom, a brojni prisutni izrazili su zahvalnost što su imali priliku biti dio ovog događaja.

Nakon završetka formalnog dijela promocije, posjetioci su imali priliku da postave pitanja autoru, razmijene mišljenja i razgovaraju o temama koje knjiga otvara. Ovo veče je pokazalo kako knjige poput “Put, a ne usput” imaju moć da okupe ljude različitih profila i inspirišu ih na pozitivne promjene u svakodnevnom životu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR