13 °

max 19 ° / min 13 °

Nedjelja

13.10.

19° / 13°

Ponedjeljak

14.10.

21° / 14°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

22° / 12°

Četvrtak

17.10.

16° / 15°

Petak

18.10.

18° / 16°

Subota

19.10.

18° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Koreodrama "Jovana Lukina" održana u okviru FUNK festivala

Izvor: UCG

Kultura

Comments 0

Koreodrama "Jovana Lukina" održana u okviru FUNK festivala

Autor: Antena M

  • Viber

Koreodrama „Jovana Lukina“ Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje, Univerziteta Crne Gore, izvedena je sinoć u holu tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore, u okviru FUNK festivala – Festivala umjetnosti, nauke i kulture UCG.

Predstava, inspirisana istoimenim filmom proslavljenog crnogorskog reditelja Živka Nikolića, okupila je publiku, koja je s oduševljenjem pratila nastup studenata glume Jovane Brnović i Miloša Kašćelana, uz tehničku podršku studenata pozorišne produkcije Ivana Bogićevića i Sretena Miloševića. Koreodrama je, kroz precizan i izražajan koreografski jezik, obradila društveno relevantnu temu, što je dodatno potvrđeno osvajanjem GRAND PRIX nagrade za najbolju koreodramu na međunarodnom festivalu SPIK u Kosovskoj Mitrovici.

U okviru FUNK festivala, u istom prostoru teničkih fakulteta, biće izvedena i predstava „Ženomrzačke priče“, večeras, u 19 sati. Predstava, nastala u produkciji Fakulteta dramskih umjetnosti UCG i Centra za kulturu Tivat, istražuje tamnu stranu ljudske prirode kroz prizmu mizoginije.

Festival umjetnosti, nauke i kulture, pokrenut povodom jubileja -50 godina postojanja Univerziteta Crne Gore, nastavlja da promoviše umjetnost, nauku i stvaralaštvo studenata i akademskog osoblja. Ove predstave su multidisciplinarni festival, FUNK okuplja renomirane umjetnike i naučnike iz regiona i svijeta, te je i ova predstava bila značajan dio tog kulturnog događaja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR