19 °

max 19 ° / min 14 °

Nedjelja

13.10.

19° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

22° / 14°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

21° / 12°

Četvrtak

17.10.

22° / 17°

Petak

18.10.

18° / 15°

Subota

19.10.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Krst sa petokrakom" u petak u CNP-u

Izvor: CNP

Kultura

Comments 0

"Krst sa petokrakom" u petak u CNP-u

Autor: Antena M

  • Viber

Predstava “Krst sa petokrakom”, koju je prema tekstu Velizara Radonjića režirao Zoran Rakočević, u produkciji kolašinskog Korifej teatra, biće izvedena na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u petak, sa početkom u 20 sati.

Radonjićev tekst, kako je saopšteno iz CNP-a, jedan je od tri izdvojena na konkursu Crnogorskog narodnog pozorišta 2019. godine, a predstava je nastala u znak sjećanja na Gorana Bulajića, nedavno preminulog crnogorskog pozorišnog stvaraoca, prijatelja i velikog podržavaoca Korifej teatra.

Uloge tumače: Đorđije Tatić, Katarina Krek/Anđelija Rondović, Pavle Bogojević, Danica Rajković, Nemanja Todorović, Lazar Đurđević i Luka Stanković.

“Ovo je priča o društvu koje je do te mjere izgubilo ljudsko dostojanstvo da ne može svijet da posmatra bez kroz oči uskih političkih interesa. Konkretno, ovdje se radi o smrti djeda, gdje se porodica okuplja, djeca i unučad dogovaraju sahranu, ali je to suštinski dogovor o kampanji, budući da su izbori za 10 dana. Sve se to pretvara u jurnjavu za plijenom, za nekoga sitnijim, za nekog krupnijim. Svakako, u pitanju je storija o široj familiji koja je po pitanju porodičnosti disfunkcionalna, jer su na različitom stranama. Do te mjere su izgubili kompas i dostojanstvo, da se u jednom momentu dogovaraju da otkazuju sahranu, samo da bi privukli više pažnje i bili veći u očima onih koji ih trebaju”, istakao je reditelj Zoran Rakočević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR