18 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
“Mislim da treba da razgovaramo” u Banjoj Luci

Izvor: Foto: Duško Miljanić

Kultura

Comments 0

“Mislim da treba da razgovaramo” u Banjoj Luci

Autor: Antena M

  • Viber

Predstava “Mislim da treba da razgovaramo”, za koju je po motivima djela Ingmara Bergmana tekst napisala Dragana Tripković, režirao Danilo Marunović, biće izvedena u petak, sa početkom u 19 sati, u okviru Međunarodnog festivala glumca ,,Zaplet 16” koji se održava u Banjoj Luci.

Na ovogodišnjem festivalu koji se u produkciji Gradskog pozorišta Jazavac održava pod sloganom “Punom parom” u takmičarskom programu će se, do 26. 10.  predstaviti pet pozorišta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

Stručni žiri festivala čine Mladen Šukalo, teatrolog iz Banje Luke, Nikola Bundalo reditelj i Belinda Stijak, iz Narodnog pozorišta RS.

Međunarodni festival glumca ZAPLET prvi put je održan 2009. godine sa ciljem promocije, prije svega, mladih pozorišnih stvaralaca iz svih oblasti pozorišta, a posebno glumaca. Tradicionalno se održava krajem oktobra, a u sklopu festivala je i prateći program u vidu izložbi, koncerata i radionica.

Stručni žiri dodjeljuje pet nagrada: Nagradu za najboljeg glumca, Nagradu za najbolju glumicu, Nagradu za najboljeg mladog glumca, Nagradu za najbolju mladu glumicu i Nagradu za najbolju predstavu festivala. Svako veče publika bira Najboljeg glumca večeri.

Pored naše predstave u takmičarskom programa učestvovaće: „Kauboji“, pozorišta Prijedor, „Kako sam naučila da vozim“, Hartefakta, „Kramer protiv Kramera“, Beogradskog dramskog pozorišta, „Cure“, Kolektiva Igralke/HNK Rijeka i „Smrt čoveka na Balkanu“, Narodnog pozorišta Kikinda.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR