18 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
“L’altro Giacomo - Čovjek i Umjetnik” na Dan Crnogorskog narodnog pozorišta

Izvor: CNP

Kultura

Comments 0

“L’altro Giacomo - Čovjek i Umjetnik” na Dan Crnogorskog narodnog pozorišta

Autor: Antena M

  • Viber

U petak, 1. novembra biće obilježen Dan Crnogorskog narodnog pozorišta izvođenjem muzičko-scenskog djela “L’altro Giacomo - Čovjek i Umjetnik”, reditelja Renata Raima, u saradnji s Ambasadom Republike Italije, Italijanskim institutom za kulturu, kao i Nacionalnim Komitetom Italije “Puccini 100”. Na ovaj način nacionalni teatar nastavlja s aktivnostima međunarodne saradnje i uključuje se u obilježavanje 100 godina od smrti Đakoma Pučinija, jednog od najvećih kompozitora opere u istoriji čovječanstva.

Uloge tumače: Renato Raimo, Chiara Maria Battaglia, sopran: Rachel Stellaci, tenor: Davide Piaggio, Maestro: Carlo Bernini. Projekat je nastao u produkciji Green Teatra iz Pize, kao i saradnji s Fondacijom Festivala Puccini i Fondacijom Giacomo Puccini, a biće izveden u 20h na Velikoj sceni.

Pozorišno autorsko djelo Renata Raima predstavlja jednostavnog čovjeka, njegove vrline i mane, njegove vrijednosti i strasti, a sa druge strane preslikava se živo umjetničko djelo njegove vječne operske muzike. Ovo je putovanje između njegovih strasti i ljubavi, koje su ga inspirisale za stvaranje ovih unikatnih umjetničkih djela, koja su najizvođenije opere ikada u cijelom svijetu. Ovaj muzičko scenski spektakl je perfektan balans između života i muzike u kome se njegov život prepliće sa vječnim melodijama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR