16 °

max 21 ° / min 16 °

Subota

26.10.

21° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

22° / 15°

Utorak

29.10.

23° / 16°

Srijeda

30.10.

22° / 15°

Četvrtak

31.10.

22° / 14°

Petak

01.11.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
FUNK govornice: "Šta (dez)integriše Crnu Goru?"

Izvor: UCG

Kultura

Comments 0

FUNK govornice: "Šta (dez)integriše Crnu Goru?"

Autor: Antena M

  • Viber

U okviru Festivala umjetnosti, nauke i kulture (FUNK), unutar programske cjeline „FUNK govornica“, biće organizovane dvije panel diskusije pod nazivom „Šta (dez)integriše Crnu Goru?“. Ovi razgovori će se održati u holu tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG), 29. i 30. oktobra, s početkom u 19 sati.

Prva panel diskusija održaće se u utorak, 29. oktobra, sa početkom u 19 sati, u holu tehničkih fakulteta UCG. Učestvovaće: prof. dr Sonja Tomović Šundić, prof. dr Mara Šćepanović, prof. dr Boris Brajović i prof. dr Rajka Glušica. Moderira prof. dr Edin Jašarović.

Druga panel diskusija održaće se u srijedu, 30. oktobra, sa početkom u 19 sati, u holu tehničkih fakulteta UCG. Učestvovaće: Feđa Pavlović sa Instituta za napredne studije UCG, politički analitičar Stefan Đukić, novinar, književnik i publicista Andrej Nikolaidis i pjesnik, književnik i publicista Balša Brković. Moderira prof. dr Edin Jašarović.

Paneli će istraživati dinamiku integracije i dezintegracije crnogorskog društva, oslanjajući se na društveno-političke fenomene i izazove prošlosti i sadašnjosti. Fokus će biti na tome kako se društvene promjene manifestuju, da li prevladava integracija ili dezintegracija, te koje bi promjene mogle biti neophodne. Učesnici će razmatrati identitetska pitanja u Crnoj Gori u kontekstu savremenih političkih i društvenih izazova, uključujući potencijalno članstvo u EU i interkulturni dijalog. Takođe, biće analizirani mehanizmi koji jačaju društvenu koheziju i unapređuju multietnički sklad, kao i dugoročne strategije za unapređenje interetničkog dijaloga u Crnoj Gori.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR