Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vuković: Podgorica će intenzivirati saradnju sa kineskim gradovima i provincijama

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Vuković: Podgorica će intenzivirati saradnju sa kineskim gradovima i provincijama

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković danas je u okviru agende Miločerskog razvojnog foruma razgovarao sa profesorima univerziteta u Pekingu Wang Yivei i Zhang Yaojun i osnivačem internacionalne kompanije „Blockchain Global“ Sam Lee koje je predvodio rektor Univerziteta Donja Gorica Veselin Vukotić.

Vuković je iskazao zadovoljstvo odličnom saradnjom Crne Gore i NR Kine izražavajući uvjerenje da će se veoma uspješna saradnja nastaviti i produbiti u mnogim oblastima u narednom periodu.

„Kineske kompanije u našoj zemlji realizuju neke od najznačajnijih razvojnih projekata, među kojima se svakako izdvaja auto-put kao projekat vijeka, i njihova ekspertska znanja i iskustva su nam veoma značajna kako bismo nastavili da se dinamično razvijamo i napredujemo“, istakao je Vuković.

On je goste upoznao sa aktuelnim projektima u Podgorici i naglasio da gradska uprava ima ambiciju da unaprijedi i intenzivira saradnju sa kineskim gradovima i provincijama, dodajući da će delegacija grada u tom cilju uskoro posjetiti Sičuan – jednu od ekonomski najrazvijenijih kineskih provincija.

Vuković je podsjetio sagovornike da je Glavni grad prije dvije godine bio domaćin Foruma gradonačelnika 16 +1, kao jednog od veoma značajnih mehanizama za učvršćivanje ekonomske saradnje i promociju razvojnih potencijala između šesnaest država Centrale i Istočne Evrope i NR Kine.

Kineski gosti su Vukoviću uputuli poziv za uspostavnjanje saradnje u pogledu pružanja ekspertskih i stručnih znaja i razmjene iskustava posebno u oblasti turizma i valorizacije turističkih potencijala, kao i primjene inovativnih rješenja u različitim vrstama biznisa koja bi doprinijela ekonomskom razvoju glavnog grada Crne Gore.

Ostavi komentar

0/300