6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Akcija: Nek' gora zazeleni! - sjutra sadnja drveća u park šumi Tološi

Podgorica

Comments 0

Akcija: Nek' gora zazeleni! - sjutra sadnja drveća u park šumi Tološi

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Povodom obilježavanja 28 godina od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori, u Podgorici će sjutra biti organizovana sadnja drveća u park šumi Tološi.

U akciji pod nazivom: Nek' gora zazeleni!, učestvovaće predstavnici Vlade, Zajednice opština Crne Gore i Glavnog grada Podgorica, kao i članovi pregovaračke strukure, ambasadori i djeca iz OŠ Štampar Makarije.

"Sadnja drveća u park Šumi Tološi je dio akcije „Nek' gora zazeleni!“ u okviru koje će, u sve 24 crnogorske opštine na više lokacija biti zasađene sadnice različitog drveća.

Akcija sadnje drveća u park šumi Tološi počeće u devet sati (dio park šume ispred OŠ Štampar Makarije, preko puta Trim staze) gdje će biti zasađeno 90 odraslih sadnica", navodi se u saopštenju.

Sadnice će zasaditi ministri održivog razvoja i turizma i odbrane, Pavle Radulović i Predrag Bošković, kao i glavni pregovarač Aleksandar Drljević, generalni sekretar Zajednice opština Crne Gore Refik Bojadžić,  gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković i državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Milosav Anđelić, koji će nakon akcije sadnje dati izjave za medije.

Takođe, u nedjelju, 22. septembra, s početkom u deset sati, biće organizovano pošumljavanje brda Ljubović.

Tom prilikom biće zasađeno 500 sadnica bora, a u akciji će, osim gradskog preduzeća Zelenilo, učestvovati pripadnici Vojske Crne Gore, Uprave policije i Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.

Organizatori akcije će na ovaj način doprinijeti očuvanju „pluća planete“.

Planirano je da akcija bude nastavljena u predstojećim godinama, imajući u vidu da se na globalnom nivou sve više suočavamo sa štetnim uticajem klimatskih promjena.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR