10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nuhodžić - Vuković: MUP i Glavni grad modernom tehnologijom do smanjenja kriminala

Podgorica

Tag Video
Comments 1

Nuhodžić - Vuković: MUP i Glavni grad modernom tehnologijom do smanjenja kriminala

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Dobra saradnja i sinergija između Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Glavnog grada doprinosi većoj sigurnosti građana, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić nakon sastanka sa gradonačelnikom Glavnog grada Podgorica Ivanom Vukovićem.

"Zajedničkom realizacijom projekta postavljanja video nadzora nad javnim površinama cilj nam je da utičemo na smanjenje stope kriminala, bezbjednost saobraćaja, ali i na opštu bezbjednost svih građana, poštujući najviše standarde zaštite privatnosti“, kazao je Nuhodžić. 

Takođe, ministar je naglasio da je saradnja sa Službom zaštite i spašavanja Glavnog grada kvalitetna, profesionalna i na obostrano zadovoljstvo vrlo uspješna.

„U partnerstvu sa Glavnim gradom, radićemo i na formiranju Nacionalnog trening centra za pripadnike sistema zaštite i spašavanja“, najavio je Nuhodžić.

Gradonačelnik Podgorice  Ivan Vuković  naglasio je da je izuzetno uspješan sastanak kruna dosadašnje saradnje Glavnog grada, MUP-a i Uprave policije i dodao da će ova saradnja vrlo brzo rezultirati novim projektima koji imaju za cilj poboljšanje situacije kada je u pitanju bezbjednost u Podgorici.

„Najvažniji projekat u tom dijelu je uspostavljanje video nadzora u Glavnom gradu, na čemu su ljudi iz MUP-a vrijedno radili unazad nekoliko godina, tako da na taj način dobijamo vrlo efikasno oruđe za borbu protiv različitih negativnih pojava koje imamo u gradu, a koje nas sve skupa opterećuju“ naglasio je Vuković.

Zajednički je zaključeno da će se u narednom periodu intenzivirati saradnja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, kao i komunikacija sa prestavnicima mjesnih zajednica, kako bi se Glavni grad, MUP i Uprava policije dodatno približili građanima.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

ja

gospodo, pozdravljam sve ovo. naravno da je dobro. znate li koliko puno mogu da urade savjsni pozornici, policajci na biciklu. na skuteru? znate li koliko puno nerada ima u saobracjanoj i komunalnoj policiji kad je Glavni grad u pitanju