10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Podgorica

Comments 0

"Izgradnja novih zdravstvenih ustanova u cilju kvalitetnije i dostupnije zdravstvene zaštite građana Podgorice"

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i ministar zdravlja Kenan Hrapović, sa saradnicima, razgovarali su danas o unapređenju sistema zdravstvene zaštite građana i izgradnji novih objekata u oblasti zdravstava u Podgorici, saopšteno je iz Glavnog grada.

„Namjera Glavnog grada je da u skladu sa prioritetima izgradimo višenamjenske objekate, poput onog na Zlatici,  i u ostalim djelovima Podgorice, koji bi pored ostalih sadržaja imali i savremene domove zdravlja“ , naglasio je Vuković i izrazio uverenje da će u tom dijelu imati punu podršku resornog ministarstva.

Vuković je ocijenio da će se na taj način stvoriti neophodne pretpostavke za širenje mreže zrdavstvenih ustanova i njihovu veću dostupnost građanima Podgorice što je zajednički zadatak i primarni cilj Ministarstva zdravlja i Glavnog grada.

On je saopštio da će Glavni grad nastaviti sa praksom podrške u rješavanju stambenih potreba državnih organa, uključujući i Ministarstvo zdravlja, u dijelu besplatne dodjele parcela i oslobađanja naknade za komunalno opremanje kako bi zaposleni u državnom sektoru na najpovoljniji način riješili  jedno od najvažnijih životnih pitanja.

Ministar Hrapović je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Glavnim gradom ističući da ona služi kao primjer za saradnju svim ostalim lokalnim upravama u Crnoj Gori.

„Posebnio  kada je riječ o stambenoj politici i podršci Glavnog grada našim zaposlenim da po povoljnim uslovima riješe stambeno pitanje“ istakao je ministar izražavajući uvjerenje da će se takva uspješna saradnja i praksa nastaviti i u narednom periodu.

On je saopštio da Ministarstvo na čijem je čelu apsolutno podržava ideju Glavnog grada da budući novi višenamjenski objekti u različitim djelovima Podgorice sadrže domove zdravlja, kao i da će partnerski raditi na opredjeljivanju njihovih lokacija, u skladu sa prioritenim potrebama građana, i najavio da će se u bliskom budućem periodu graditi veliki objekat Doma zdravlja u Siti kvartu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR