14 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Akcija sadnje u Ulici Jelene Ćetković

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

Akcija sadnje u Ulici Jelene Ćetković

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Još jedna akcija sadnje izvedena je danas u Ulici Jelene Ćetković. Biljke za ovu akciju donirala je kompanija “13. jul Plantaže” putem aplikacije “Moje drvo”, a simbolično je posađeno 13 odraslih sadnica. Akciji sadnje su pored ekipe “Zelenila” i volontera iz “Plantaža” učestvovali i učenici OŠ ”Štampar Makarije”.

Ovom prilikom Izvršna direktorica “Zelenila” istakla je da joj je veliko zadovoljstvo što se sve veći broj društveno odgovornih kompanija odaziva akcijama sadnje.

“Od velike važnosti je podizanje svijesti građana o značaju zelenila u urbanim gradskim zonama, i zahvaljujem se kompaniji “13. jul-Plantaže” koja je prepoznala značaj ove akcije i donirala biljke za sadnju još jednog drvoreda u Ulici Jelene Ćetković. Takođe, zahvalila bih se nastavnicama OŠ “Štampar Makarije” koje su zajedno sa učenicima učestvovale u sadnji.” istakla je ona.

Učenici VI i VII razreda OŠ “Štampar Makarije danas su čas biologije održali na otvorenom i pored praktičnog dijela, od svojih nastavnica Nikoline Đurović i Milke Mojašević naučili koja je uloga biljaka u ekosistemu i zašto je važno čuvati zelenilo, naročito u gradu.

“Gradska uprava s posebnim zadovoljstvom uključuje naše najmlađe sugrađane u zelene akcije, jer nam je cilj podizanje svijesti prije svega mladih ljudi, o prirodi koja nas okružuje i značaju njenog očuvanja. Svjesni da se i pred sistemom vaspitanja i obrazovanja nalazi jedna velika odgovornost – da nove mlade naraštaje vaspitaju i obrazuju tako da vode računa o očuvanju životne okoline, za sebe, za svoju porodicu i za budućnost, danas smo uključili učenike JU OŠ “Štampar Makarije” i njihove nastavnike u akciju sadnje u sklopu projekta “Moje drvo”.

Takođe, učenicima smo podijelili i cegere kako bi i najmlađi dali primjer svojim roditeljima da je “Kesa više previše”, što je slogan kampanje Glavnog grada za smanjenje upotrebe plastičnih kesa. Zahvaljujemo se učenicima, nastavnicima i društveno odgovornoj kompaniji “Plantaže” na još jednom predivnom drvoredu u kvartu kojem je to zaista bilo i neophodno.” - saopštila je Zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić.

“Komapnija “13. Jul –Plantaže”, pažljivo prati sva društvena dešavanja i odgovorno se odnosi prema svojoj zajednici i životnoj sredini i stoga smo sa posebnim zadovoljstvom prihvatili da budemo dio ove akcije, i putem aplikacije "Moje drvo" doniramo 13 sadnica košćela koje smo danas, zajedno sa učenicima VII razreda OŠ Štampar Makarije, posadili u Ulici Jelene Ćetković, u Bloku IX.

Odgovoran odnos prema zajednici i životnoj sredini je važan dio poslovanja naše komapnije. Pored toga što prozvodimo vina kojima cijeli svijet vjeruje, uvijek se trudimo da damo puni doprinos zajednici u kojoj živimo. Samo odgovornim odnosom prema životnoj sredini možemo stvarati bolje i ljepše mjesto za život naše djece i za generacije koje dolaze. Kako prostor može da odigra veoma važnu ulogu u razvoju djece i mladih, drago nam je da smo današnjom sadnjom dali doprinos na stvaranju ljepšeg ambijenta za odrastanje naše djece.” istakla je Marija Gašević PR kompanije “13. jul Plantaže”.

Ovo je još jedan primjer kako se zajedničkim snagama može uraditi više i bolje, a grad učiniti ljepšim mjestom za život svih nas.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR