13 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Završeno pejzažno uređenje kružnog toka na raskrsnici ulica 4. jula i Vojislavljevića

Podgorica

Comments 0

Završeno pejzažno uređenje kružnog toka na raskrsnici ulica 4. jula i Vojislavljevića

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Zahvaljujući akciji Zelenila, kružni tok na raskrsnici ulica 4. jula i Vojislavljevića na Zabjelu dobio je novi izgled- sadnjom čepresa, patuljastih smrča i dasiliriona.

"Uloga kružnih tokova pored svoje funkcije u regulisanju saobraćaja ima i veoma važnu dekorativnu funkciju, pa uređenje zahtijeva i izrazito estetski pristup projektovanju i opremanju. Zbog gustog saobraćaja na kružnim tokovima, velika pažnja posvećuje se odabiru vrsta koje će biti posađene, jer moraju biti otporne na gradske uslove. Prateći sve zakonitosti pejzažne arhitekture, započeli smo radove na uređenju kružnog toka na raskrsnici ulica 4. jula i Vojislavljevića. Nakon završenih radova na pripremi podloge koja podrazumjeva uklanjanje površinskog sloja neplodne i nasipanja nove humusne zemlje pristupili smo ugradnji hidrosistema i iskopu rupa za sadnju biljaka", saopštili su iz Zelenila.

Lajt motiv uređenja je, kako ističu, svakako predstavlja šljunak u parteru sa jedne i čempresi sa druge strane kružnog toka.

"Pored uređenja kružnog toka na raskrsnici ulica 4. jula i Vojislavljevića, počeli su radovi na kružnom toku na Jadranskoj magistrali na uključenju Jugozapadne obilaznice, a ukoliko vremenski uslovi dozvole radovi na ovom kružnom toku biće završeni u toku naredne dvije sedmice", navedeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR