16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pobjeda poklonila botaničku baštu Gimnaziji ,,Slobodan Škerović"

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

Pobjeda poklonila botaničku baštu Gimnaziji ,,Slobodan Škerović"

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Povodom obilježavanja velikog jubileja, 75 godina dnevnog lista Pobjeda, u dvorištu Gimnazije ,,Slobodan Škerović" svečano je otvorena botanička bašta sa 75 sadnica, koju je Pobjeda, sa sponzorima, poklonila ovoj školi.

Direktor i glavni urednik Pobjede, Draško Đuranović, kazao je da je ponosan što na ovaj simboličan način pokazuju da štite ne samo prirodu, već i vrijednosti kao što su antifašizam i slobodarstvo.

"To su zlatne niti i za Pobjedu koja slavi 75 godina i za Gimnaziju ,,Slobodan Škerović" koja postoji 112 godina. Bio bi red da štićenje svojih vrijednosti postane dostojanstveno naša navika, i to ne samo kad su ovakve prilike u pitanju. Kao đak ove gimnazije, izuzetno sam ponosan što sam ovdje išao u školu i što se ona vraća na stazu stare slave, a to je važno i za Podgoricu i za cijelu Crnu Goru", kazao je Đuranović.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković rekao je da je zadovoljan što se na ovaj način obilježava jubilej Pobjede.

"Ovim jačamo vezu između dva simbola glavnog grada, Pobjede i Gimnazije. Glavni grad pokazuje poštovanje za sve ono što su istorijat i učinci dnevnog lista Pobjeda, pogotovo na planu afirmacije za nacionalne i državne interese, kao i za ono što je slavna istorija podgoričke Gimnazije - rekao je Vuković.

Direktorica Gimnazije ,,Slobodan Škerović" Zoja Bojanić Lalović čestitala je Pobjedi na jubileju i zahvalila na ovom lijepom gestu.

"Koliko smo ponosni na ovo dvorište, govori i činjenica da smo i sami insistirali na ulaganju u njega. Svjesni smo višestruke simbolike koju ovo dvorište ima za naše učenike, jer je ovo mjesto njihovog okupljanja. Ne samo da se razvija svijest o očuvanju prirode, već se razvija i svijest o tome da su ovakva mjesta dobra mjesta za
zbližavanje među ljudima", rekla je Bojanić-Lalović.

Dvorište Gimnazije je bogatije za 75 sadnica, a u tome je i pomogao generalni sponzor Podgorička banka.

Zamjenica izvršnog direktora Podgoričke banke, Marina Banović kazala je da ovo izuzetan poduhvat Pobjede.

"Posebno je lijepo što se uvezalo školstvo, obrazovanje sa očuvanjem prirode, i to na mjestu gdje je ta veza očigledna - u dvorištu škole. Za našu banku je bilo zadovoljstvo da bude dio jubileja 75 godina postojanja Pobjede. Čestitam Pobjedi, ali i Gimnaziji na ovoj značajnoj investiciji", kazala je Banović.

Botanička bašta u dvorištu Gimnazije „Slobodan Škerović" je treća koju Pobjeda, u susret svom velikom jubileju, poklanja obrazovnim ustanovama u Crnoj Gori.

Prethodno su, u saradnji sa sponzorima i lokalnim samopuravama, na sličan način obogaćena dvorišta gimnazija
na Cetinju i u Nikšiću.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR