7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Delegacija Glavnog grada u Kini: Potpisani dokumenti za kvalitetniju saradnju

Podgorica

Comments 0

Delegacija Glavnog grada u Kini: Potpisani dokumenti za kvalitetniju saradnju

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Delegacija Glavnog grada sa sekretarom za finansije Miomirom Jakšićem na čelu učestvovala je na Prvom međunarodnom forumu razvoja i saradnje gradova prijatelja Sičuana koji je održan u Čengduu, u okviru globalne kineske incijative "Pojas i put". 

Tokom Foruma potpisana su dva dokumenta koji bi trebalo da obezbijede intenzivniju i kvalitetniju saradnju gradova potpisnika, navode iz Glavnog grada. 

Riječ je o Sičuanskoj deklaraciji o saradnji i razvoju međunarodnih gradova prijatelja i Povelji o Alijansi u kulturi i turizmu međunarodnih gradova prijatelja Provincije Sečuan (CTAISC)

"Sičuanskom deklaracijom predviđa se produbljivanje prijateljskih odnosa, uspostavljanje širokog konsenzusa i širenje saradnje među potpisnicima. Izražava se uvjerenje da saradnja prijateljskih gradova predstavlja važan dio i temelj međudržavne diplomatije i iskazuje spremnost da se radi na uspostavljanju novih dugoročnih mehanizama razmjene i novih platformi za praktičnu saradnju na planu infrastrukturnog povezivanja i intenziviranja trgovine i investicija.

Poveljom o Alijansi u kulturi i turizmu za međunarodne gradove prijatelje Provincije Sečuan (CTAISC) predviđa se da ovo tijelo bude posvećeno promociji razmjene i saradnje u oblasti kulture i turizma i utvrđeno da će se svake dvije godine održavati umjetnički festival gradova prijatelja, na kome će se predstavljati talenti i projekti", navedeno je u saopštneju. 

Osim o kulturi i turizmu, održani su i pod-forumi o energiji i infrastrukturi, nauci, tehnologiji i inovacijama, agrikulturi i ruralnim oblastima, kao i trgovini i logistici.

Na Forumu u Čengduu učestvovalo je preko 40 delegacija iz 30 zemalja svijeta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR