Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

DPS: Paušalno poređenje planiranog budžeta Podgorice odraz neznanja

| Postavio/la: Jelena Ćetković

DPS: Paušalno poređenje planiranog budžeta Podgorice odraz neznanja

Paušalno poređenje planiranog budžeta Podgorice za narednu godinu, od 93,7 miliona eura, sa budžetom iz 2009, odraz je neznanja, nestručnog tumačenja i jeftinih manipulacija pojedinih odbornika, smatraju u Klubu odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) Glavnog grada.

„Paušalno poređenje sa budžetom iz 2009. godine samo je odraz neznanja, nestručnog tumačenja i jeftinih manipulacija pojedinih odbornika sa namjerom da se u javnosti pokušaju omalovažiti izuzetni rezultati i odgovoran i profesionalan rad gradske uprave, što su građani Podgorice, kao i mnogo puta do sada jasno prepoznali“, navodi se u saopštenju.

Iz Kluba odbornika DPS-a su ponovili da je Nacrtom odluke o budžetu Podgorice za narednu godinu, planirana sredstva od 93,7 miliona eura predstavljaju ujedno i najveći budžet kojim je Glavni grad do sada raspolagao.

Oni su podsjetili da je budžet za 2009. bio planiran u iznosu 101,25 miliona eura, ali je rebalansiran na 85,62 miliona. Kapitalni budžet za 2009. godinu, takođe, je sa planiranih 60,67 miliona rebalansiran u iznos 50,6 miliona EUR.

„Iz toga se jedino može zaključiti da je predloženi budžet za narednu godinu veći od važećeg iz 2009. godine, kao i da je kapitalni za narednu godinu skoro tri miliona eura veći od onog iz 2009, što nedvosmisleno potvrđuje tvrdnje Glavnog grada da se radi o apsloutno rekordnim brojkama kada je u pitanju budžet Podgorce za narednu godinu“, navodi se u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300