16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Akcija uređenja na Koniku: Djeci iz kampa poboljšani uslovi za život

Izvor: Foto: Mina

Podgorica

Comments 0

Akcija uređenja na Koniku: Djeci iz kampa poboljšani uslovi za život

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Međunarodni dan djeteta 20. novembar Ministarstvo rada i socijalnog staranja posvetilo je stanovnicima nekadašnjeg kampa Konik.

Prethodnih osam godina Ministarstvo rada i Vlada Crne Gore predano su radili na svim segmentima integracija, regulisanja pravnog statusa, zdravstvene zaštite, pristupa tržištu rada i zapošljavanja, a zahvaljujuči regionalnom stabenom programu, romskoj populaciji obezbijeđena su trajna stambena rješenja.

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišič naglasio je da je Vlada Crne Gore uz svesrdnu pomoć međunarodnih donatora u naselju Konik obezbijedila stambene objekte za 119 porodica.

"Danas je važan dan i na simboličan način u ime Vlade želio sam da doprinesem da se u kampu Konik na ovom mjestu zasadi drvo kao simbol zaštite životne sredine i odrastanja u sređenoj i bezbjednoj sredini gdje će se poštovati prava djeteta", rekao je Purišić.

Crna Gora je, kako je naveo, uradila dosta na unapređenju prava djeteta, a strateški cilj je da odrastaju u miru, sigurnosti, bezbjednosti sa mogućnošću da uče, razviju svoje potencijale, da se integrišu u zajednicu i budu vrijedni članovi društva.

Prema njegovim riječima, država je primila raseljena lica i odlučila da ih integriše u svoje društvo i doprinijela tome da zajedno sa predstavnicima Glavnoga grada i uz veliku finansijsku podršku donatara na toj lokaciji sad ima 119 porodica.

"Crna Gora je učinila sve da se ta zajednica integriše u društvo, i u ovom trenutku 738 mališana se obrazuje u crnogorskim školama, svi imaju svog izabranog ljekara, a neki od njih pohađaju i srednje škole ili su uspjeli na tržištu rada", istakao je Purišić.

Šef delagacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivo Orav rekao je da EU sa drugim partnerima donirala više od 200 miliona eura za projekat regionalnog stanovanja, zahvaljujući kojem mnogi imaju krov nad glavom i u narednom periodu će nastaviti u tom pravcu.

Zajedničkom akcijom uređenja prostora na Koniku danas je posađeno drvo tolerancije i humanosti, u cilju podizanja svijesti o zaštiti životne sredine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR