Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Objavljena lista kandidata za dodjelu Nagrade “19. decembar”

| Postavio/la: Marija Mitrović

Pogledajte listu predloženih kandidata!

Objavljena lista kandidata za dodjelu Nagrade “19. decembar”

Žiri za dodjelu Nagrade ″19. decembar″ za 2019. godinu, na večerašnjoj sjednici, kojoj je prisustvovao gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, utvrdio je listu kandidata za ovu prestižnu nagradu, saopšteno je iz PG birao.

„Ovaj žiri čine ljudi koji su istaknuti pojedinci u našem društvenom, političkom, kulturnom i naučnom životu. Vrlo mi je drago što je u pitanju respektabilan skup biran tako da sa jedne strane daje kredibilnost i legitimnost svake odluke koja će biti donijeta. Sa druge strane siguran sam da ćemo imati podršku šire društvene zajednice onome što će biti vaši prijedlozi za dobijanje nagrade 19. decembar. Kao što imate priliku da vidite i ove godine ćete biti na „slatkim mukama“ jer je puno kvalitetnih prijedloga iz različitih oblasti, kazao je Vuković obraćajuči se članovima žirija za dodjelu priznanja  povodom 19. decembra, Dana oslobođenja Podgorice.

Vuković je kazao da ove godine postoji svojevrstan kuriozitet jer je predloženo da se posthumno dodijeli najveće gradsko priznanje pokojnom Darku Vujoševiću, čovjeku koji je izgubio život u pokušaju da spasi tročlanu porodicu Kumburović.

„To je bila inicijativa gradske uprave, odnosno mojih zamjenika i mene lično, smatrajući da je to način da se vrati barem djelić duga koji ostaje za tim čovjekom i njegovom žrtvom za njegov vanredno humani čin“, istakao je Vuković.

Gradonačečnik se zahvalio članovima žirija što su njegov dio jer je dodjela prestižne nagrade, kako je zaključio, važna stvar za Glavni grad.

Na listi predloženih kandidata su:

1.DARKO VUJOŠEVIĆ – Zbog nesvakidašnjeg herojskog čina -žrtvovanja svog života u pokušaju da spasi tročlanu porodicu Kumburović (posthumno)

2. dr MIHAILO VUKMIROVIĆ, kardiolog, načelnik Odjeljenja za pejsmejkere i elektrofiziologiju srca Centra za kardiologiju Kliničkog centra Crne Gore

3. ZLATKO V. ZLATIČANIN, pisac, pjesnik i esejista

4. VUKOTA JAŠOVIĆ, predsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi Podgorica

5. KOMPANIJA ″BEMAX″ D.O.O. Podgorica

6. NEDŽAD LEKIĆ, vlasnik restorana ″Pod volat″

7. MILAN MINJO PERIĆ, muzički autor i tekstopisac      

8. DEJAN SAVIĆEVIĆ, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore

9. SREDNJA ELEKTROTRHNIČKA ŠKOLA  ″VASO ALIGRUDIĆ″

10. BILJANA STOJKANOVIĆ, profesorica fizike u JU Osnovna škola ″Sutjeska″

11.UDRUŽENJE BORACA NOR-a I ANTIFAŠISTA GLAVNOG GRADA PODGORICA

12. ŠAHOVSKI KLUB ″BUDUĆNOST″

Imena dobitnika Nagrade biće objavljena na sajtu Glavnog grada i u medijima uoči 19. decembra, praznika Glavnog grada, a Odluku o dodjeli Nagrade saopštiće predsjednik Žirija na svečanoj sjednici Skupštine Glavnog grada Podgorice.

Ostavi komentar

0/300