16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Objavljen konkurs za podršku ženskom preduzetništvu

Podgorica

Comments 0

Objavljen konkurs za podršku ženskom preduzetništvu

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu raspisala je javni konkurs za raspodjelu sredstava iz budžeta Glavnog grada opredijeljenih za podršku preduzetnicama.

Konkurs je namijenjen preduzetnicama i preduzećima u kojima su žene nosioci biznisa – osnivač ili jedan od osnivača i izvršni direktor firme, sa prebivalištem, odnosno sjedištem na teritoriji Glavnog grada Podgorica, koji na njega treba da se prijave u narednih 45 dana.

Sredstva predviđena budžetom Glavnog grada za ovu godinu raspodjeljuju se za biznis planove koji doprinose ostvarivanju utvrđenih ciljeva u strateškim dokumentima, programima i planovima Glavnog grada.

“Njima se naročito podstiče ekonomski i razvoj poljoprivrede i ruralnog područja i organske poljoprivredne proizvodnje, stvaraju uslovi i podstiče razvoj turizma, lova i ribolova, doprinosi afirmaciji i valorizaciji kulturnog potencijala, tradicije i kulturne posebnosti opštine, razvoj fizičke kulture i sporta i doprinosi očuvanju životne sredine i održivog razvoja”, navodi se u pozivu.

Za sve nabrojane podsticaje za ovu godinu je predviđeno ukupno 20 hiljada EUR.

Maksimalan iznos dodijeljenih sredstava za biznis planove ne može iznositi više od 25 odsto od ukupnog iznosa predviđenog budžetom Glavnog grada za podršku ženskom preduzetništvu.

Preduzeće, odnosno preduzetnica može konkurisati za ukupan iznos ili dio sredstava za realizaciju aktivnosti iz biznis plana i dužna je da to naznači.

Preduzetnice koje žele da počnu sopstveni biznis treba da, između ostalog, prilože prijavu za dodjelu bespovratnih sredstva, izrađen biznis plan, ovjerenu kopiju lične karte, original ili ovjerenu kopiju potvrde o neosuđivanosti za krivična djela protiv privrede i imovine.

Preduzeća, odnosno preduzetnica koja je za realizaciju biznis plana koristila budžetska sredstva, po javnom konkursu u prethodnoj godini, prilaže i izvještaj o realizaciji biznis plana, sa detaljnim opisom faza realizaicje i obrazloženjem eventualnih odstupanja, uključujući finansijski izvještaj sačinjen u skladu sa posebnim propisom.

“Ukoliko preduzeće, odnosno preduzetnica u tom periodu nije koristila sredstva po osnovu odluka Komisije, potrebno je dostaviti izvjavu o tome. Ukoliko ne dostave tražene izvještaje o realizovanom biznis planu iz prethodnih godina koji su finansirani iz budžeta Glavnog grada, ne može učestvovati u raspodjeli sredstava za godinu u kojoj se sredstva raspodjeljuju”, precizira se u pozivu.

Biznis planovi koji se neće podržati su aktivnosti koje su u nadležnosti ili odgovornosti Vlade, kao što je formalno obrazovanje, formalna zdravstvena zaštita, biznis planovi kojima se traže finansijska sredstva za kupovinu i raspodjelu humanitarne pomoći.

Takođe, neće se podržati biznis planovi koji se isključivo temelje na jednokratnoj izradi, pripremi i štmpanju knjiga, brošura, biltena, časopisa, ukoliko objava takvih publikacija nije dio nekog šireg programa ili sveovuhvatnih i kontinuiranih aktivnosti, aktivnost koja se smatra nezakonitom ili štetnom po okolinu i opasnom za ljudsko zdravlje, igre na sreću, duvan, alkoholna pića, izuzev proizvodnje vina i voćnih rakija, nemoralne i nelegalne aktivnosti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR